Actualizat decembrie 26th, 2024 10:56 PM
sept. 10, 2019 Adrian Popa Actualitate 0 2177 vizualizari
Organizatorii deja celebrului festival-concurs „D’ALE PORCULUI” (www.fcdp.ro) lansează un nou proiect! „GOOD CHEFS Oradea” este titulatura sub care, un grup de pasionaţi intenţionează să iniţieze o Academie gastronomică! Mai precis, un loc unde bihorenii – pasionaţi, amatori şi profesionişti, copii şi adulţi, cunoscători sau doar admiratori ai gastronomiei – să aibă privilegiul să deprindă Arta culinară, această minunată artă a gustului, aromelor şi culorilor!
„GOOD CHEFS Academy” vrea să însemne cursuri de formare şi certificare recunoscute în Uniunea Europeană pe segmentele „Bucătar” şi „Cofetar-Patiser”! GOOD CHEFS Academy” vrea să însemne evaluarea competențelor și experienței persoanelor care deja profesează în aceste domenii! „GOOD CHEFS Academy” vrea să însemne masterclass-uri, atât pentru amatori cât şi pentru profesionişti, cu specialişti de top! „GOOD CHEFS Academy” vrea să însemne cursuri de gătit şi de alimentaţie sănătoasă pentru toţi, începând cu vârsta de 4 anişori! „GOOD CHEFS Academy” vrea să însemne promovarea, susţinerea şi reprezentarea producătorilor/ distribuitorilor locali de produse/ servicii gastro!
*
Evenimentul de lansare a proiectului „GOOD CHEFS Oradea” va fi prima întâlnire de lucru a reprezentanţilor industriei ospitalităţii şi ai producătorilor/ distribuitorilor de produse/ servicii gastro şi conexe din judeţul Bihor şi are ca obiective: Prezentarea şi promovarea micilor producătorilor bihoreni de produse alimentare tradiţionale; Promovarea dezvoltării durabile, respectiv a turismului durabil în judeţul Bihor (Valorificarea potenţialului turistic al fiecărei comune – prin promovarea obiectivelor turistice şi a produselor alimentare tradiţionale specifice, evidenţierea acestora ca destinaţii gastronomice autentice şi creşterea numărului de turişti); Prezentarea şi promovarea marilor producători şi distribuitori bihoreni de produse şi servicii gastro şi conexe; Stabilirea de parteneriate între producătorii/ distribuitorii locali şi naţionali de produse/ servicii gastro şi conexe şi reprezentanţii locali ai industriei ospitalităţii (organizatorii aşteaptă aproximativ 300 de participanţi, care vor deveni parte a unei baze de date judeţene reprezentative pentru acest domeniu); Promovarea învăţământului profesional dual local cu specializările „Bucătar” şi „Cofetar-Patiser”; Promovarea propunerilor participanţilor pentru o mai bună colaborare cu instituţiile de control ale statului; Promovarea staţiunii Băile Felix şi a judeţului Bihor ca destinaţii turistice. Un alt obiectiv al evenimentului este prezentarea şi promovarea Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România, singura cu drepturi depline în World Association of Chefs Societies (W.A.C.S.).
Întâlnirea va avea loc joi, 19 septembrie, de la ora 18, la Complexul President din Băile Felix.
Vor participa:
conducerea naţională şi coordonatorii zonali ai Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România
manageri ai restaurantelor, cofetăriilor-patiseriilor, barurilor, cluburilor, firmelor de catering, hotelurilor, pensiunilor, sălilor de evenimente etc. din judeţul Bihor
mici producători bihoreni de produse alimentare tradiţionale
mari producători bihoreni de produse alimentare
reprezentanţi ai altor furnizori bihoreni de produse şi servicii gastro şi conexe
reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ bihorene interesate de învăţământul profesional dual (specializările Bucătar, Cofetar-patiser)
bucătari, cofetari-patiseri, ospătari
reprezentanţi ai ministerelor Turismului, Agriculturii, Mediului de afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, Educaţiei
reprezentanţi ai A.N.S.V.S.A, D.S.P., Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Inspecţiei Muncii, Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului
cunoscători sau admiratori ai gastronomiei
Programul va cuprinde:
Prezentări de produse şi servicii gastro şi conexe
Prezentări de produse alimentare locale, cu degustare
Discuţii libere/ Networking
Demonstraţii de artă culinară
Fiecare invitat special (minimum 3) va găti, live, 3 porţii de mâncare, care se vor vinde la licitaţie către participanţi. Sumele colectate vor fi direcţionate spre unul dintre proiectele „GOOD CHEFS Oradea”
Prezentări „de modă”: tunici/ uniforme şi veselă
Muzică live
Expoziţie de artă plastică cu temă culinară
Meniu:
Bufet rece – mezeluri, brânzeturi, legume etc. (produse exclusiv locale!!!)
Bufet cald (ceafă de porc la grătar şi la cuptor, pulpă dezosată de pui la grătar, frigărui la grătar, cartofi aurii, legume la grătar, salate); „Borcanul bunicii”
Viţel şi berbec la proţap; mititei la grătar cu cărbune
Open Bar
Open Cocktail & Cafe Bar
Open Deserts Area
Deoarece numărul de locuri este limitat, participarea la eveniment se face exclusiv pe bază de invitaţie! Orice alte detalii referitoare la eveniment şi participarea la acesta se pot obţine la numerele de telefon: 0744301605 – Nicolae POP, 0751263132 – Radu SILAGHI, 0744535650 – BABICS Laszlo, 0746370566 – Ciprian URS.
*
Evenimentul de lansare a proiectului „GOOD CHEFS Oradea” – respectiv prima întâlnire de lucru a reprezentanţilor industriei ospitalităţii şi ai producătorilor/ distribuitorilor de produse/ servicii gastro şi conexe din judeţul Bihor – este organizat de Asociaţia Culturală D’ART Oradea şi Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor (Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, Agenţia de Management al Destinaţiei) şi al Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Bihor, în parteneriat cu PHENALEX – „Sănătate din inimă” şi INOX LINE DISTRIBUTION – „Calitatea nu este negociabilă”.
La conferinţa de presă au fost prezenţi: cei 4 iniţiatori ai proiectului „GOOD CHEFS Oradea” – Nicolae POP (bucătar, formator, preşedintele Asociaţiei Culturale D’ART Oradea), Radu SILAGHI, BABICS Laszlo şi Ciprian URS (antreprenori, pasionaţi de gastronomie); Ioan ŞORA, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Bihor; Simona BIŞBOACĂ, manager Phenalex; Cosmin-Petru HERPUŢ, manager Inox Line Distribution; Claudiu Toncean, manager TEC.
nov. 07, 2024 0
nov. 30, 2022 0
nov. 25, 2022 0
mart. 10, 2022 0
dec. 26, 2024 0
dec. 24, 2024 0
dec. 24, 2024 0
dec. 24, 2024 0
nov. 28, 2024 Comentariile sunt închise pentru Bekesi Csaba: Printr-un vot rațional putem bloca ascensiunea extremiștilor, în același timp, putem să oprim și refacerea Alianței Austerității!