Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
mart. 15, 2016 Andrei Şandor Administrație, Politică 0 2275 vizualizari
În timp ce majoritatea competitorilor politici ai primarului în funcție, Ilie Bolojan, parcă au grijă să nu îl supere prea tare pe edilul liberal, cei de la Mișcarea Populară (MP) vin cu documente care atestă că Municpalitatea orădeană nu e străină de licitații măsluite. Este vorba despre o sentință judecătorească definitivă prin care instanța a dat verdict favorabil firmei care a contestat procedurile prin care fosta Administrație Imobiliară Oradea (AIO) a achiziționat niște automate de parcare.
Desigur, dacă e subiectul parcărilor, e Horea Vușcan! Cel care, în urmă cu 3 ani, imediat după finalizarea procesului pe care l-a câștigat împotriva administrației locale, a prezentat public deznodământul luptei în Justiție (link). Atunci nu era campanie electorală, dar tema pare să-i folosească în continuare tânărului care nu ascunde că ar vrea să fie primar.
În conferința de presă de luni, 14 martie, după ce a evocat investițiile „ineficiente” și exagerat de scumpe precum parcarea de la Tribunal (link), Vușcan a reținut atenția cu modul în care Primăria coase cu ață albă unele licitații. Cele pentru care, în mod evident, are client care trebuie să câștige. Și a dat exemplu cazul firmei sale care, în mod repetat, deși avea cea mai bună ofertă financiară (n.b.: de regulă era criteriul principal de selecție), a fost respinsă, iar după ce instanța a ordonat ca AIO să meargă mai departe cu procedura și după ce firma orădeanului a trebuit declarată câștigătoare, instituția condusă pe atunci de Cristian Beltechi a anulat achiziția „din lipsă de fonduri”. Horea Vușcan a menționat doar că această achiziție (precum altele făcute de AIO) avea ca destinatar o companie germană. Cea care, în cele din urmă, s-a și ales cu contractul pentru că licitația a fost reluată, dar firma reprezentantului MP nu a mai participat la ea.
Vușcan spune că Primăria s-a mai cizelat în a modela caietul de sarcini în funcție de firma care trebuie să câștige și, mai nou, apar acolo prevederi de genul „livrare în 30 de zile”, astfel încât, dacă nu ai pe stoc exact ceea ce se cere e aproape imposibil să satisfaci cerința. „Dacă câștigă cine nu trebuie, se calculează penalități de întârziere, iar dacă câștigă cine trebuie atunci se acceptă amânări peste amânări”, a spus omul de afaceri cu referire și la alte achiziții făcute de Municipalitate. „Gândiți-vă că dacă pentru câteva automate de parcare se face așa ceva, Primăria Oradea procedează și mai urât în cazul unor achiziții de sute de mii de euro sau de milioane de euro!”, crede Vușcan.
Pentru a justifica aducerea în discuăie a conflictului juridic dintre firma sa și administrația locală (n.b.: cu care nici nu mai încearcă să colaboreze din motivele de mai sus, dar și pentru a nu fi acuzat că, în calitate și de om implicat în politică, ar putea influența finalitatea anumitor proceduri de achiziție publică), Horea Vușcan a arătat că, spre deosebire de Oradea, există multe alte locuri în care produsele firmei pe care o conduce sunt acceptate fără probleme. În țară, compania reprezentantului MP Bihor are colaborare cu administrația locală craioveană, iar printre clienții din străinătate se numără, potrivit tânărului om de afaceri, orașe din Ungaria, Polonia sau Ucraina.
iun. 06, 2016 0
mai 30, 2016 0
mai 23, 2016 0
mai 23, 2016 0
nov. 19, 2024 0
nov. 19, 2024 Comentariile sunt închise pentru Oradea se pregătește pentru sărbători: Iluminatul festiv prinde contur
nov. 19, 2024 0
nov. 19, 2024 0