Actualizat ianuarie 14th, 2025 12:58 PM
iun. 17, 2014 Andrei Şandor Actualitate 0 1675 vizualizari
Lucrările (planificate sau provocate de situație) derulate de Termoficare Oradea SA vor duce la un confort sporit al cetățenilor racordați la sistemul centralizat de apă caldă și încălzire. Conștient că desele întreruperi în furnizarea apei calde nu sunt deloc de bun augur, directorul general al Termoficare SA, Mihai Cabai (foto), a declarat azi (17 iunie) că șantierul de înlocuire a conductelor este în grafic. Asta și pentru că firmele care se ocupă de șantierul finanțat din bani europeni s-au mobilizat mai bine. Disconfortul creat prin oprirea livrării de apă caldă ar trebui să nu mai fi foarte mare căci, spune Cabai, se lucrează astfel încât doar grupuri mici de puncte termice să fie afectate de munca pe tronsoane.
După cum a menționat șeful Termoficare Oradea SA, consumatorii de apă caldă vor mai avea, totuși, de suferit în număr mare în luna august. Atunci se va face înlocuirea unor vane de pe traseul Magistralei 1. Asta va însemna că toți clienții care depind de această magistrală vor rămâne fără apă caldă timp de vreo 5 zile. Dar se pare că ar trebui să fim mulțumiți că este vorba despre 5 zile. Inițial, potrivit precizărilor lui Mihai Cabai, constructorul a cerut o oprire a furnizării apei calde timp de 15 zile. Ceea ce, în plină vară, ar fi fost o pedeapsă imensă pentru orădeni. În funcție de condițiile meteo și de posibilitățile de mobilizare a personalului, e posibil ca și acea perioadă de 5 zile să se reducă la 2 sau 3 zile, în caz că se va putea lucra în mai multe schimburi.
Referitor la avarii, atât directorul Cabai, cât și administratorul special al Electrocentrale Oradea SA, Stănel Necula, spun că ele sunt inevitabile în contextul în care rețeua de conducte nu a fost înnoită de zeci de ani. Promisiunea este că noile rețele „nu vor mai pușca”. În acest moment, potrivit spuselor lui Necula, pierderile pe an se ridică, în medie, la 39%. Prin implementarea strategiei de modernizare a sistemului de termoficare, planul este ca, în trei ani de zile, să se ajungă la pierderi de cel mult 25%. De asemenea, se urmărește alinierea „la capacitatea de plată a cetățenilor” prin cele mai mici prețuri de producție posibile.
nov. 09, 2024 0
aug. 18, 2023 0
iul. 27, 2023 0
apr. 24, 2023 0
ian. 14, 2025 0
ian. 14, 2025 0
ian. 14, 2025 0
ian. 14, 2025 0