Pentru completarea meniului pascal, în acest an, orădenii doritori de miel cumpărat de viu vor avea la dispoziție tradiționalul loc: lângă Piața Ioșia. Conducerea RAPAS a decis ca perioada de sacrificare să înceapă în data de 13 aprilie. Comercianții vor avea la dispoziție 250 mp de spaţiu în piaţă pentru construirea de ţarcuri, pe lângă spaţiul halei destinat pentru sacrificare, în suprafaţă de 168 mp. Pe lângă aceasta, Regia orădeană oferă măcelarilor două asomatoare, robinete cu apă şi găleţi de plastic. Se cunosc deja și tarifele practicate de RAPAS pentru comercializarea/sacrificarea mieilor: – prezentare miei pentru vânzare şi sacrificare – 10 lei/cap/zi; – tarif măcelar prestare servicii – 63 lei/persoană/zi; – tarif persoană juridică/fizică pentru achiziţionarea de piei – 265 lei/zi/persoană.
Conform unui comunicat de marți, 5 aprilie, din partea Regiei care administrează Piața Ioșia, tarifele vor fi afişate la vedere în mai multe locuri pe hala de sacrificare a mieilor. Programul de funcţionare al pieţei de miei, în perioada 13 – 23 aprilie, va zilnic între orele 8 – 20 (mai puțin duminică, atunci când piața este închisă). Mai merită menționat că printre regulile impuse de RAPAS sunt și câteva menite a evita diversele încurcături între clienți și măcelari. Astfel: măcelarii au obligaţia să aibă carnetele de sănătate vizate la zi, să-şi aducă halate şi echipamente de protecţie necesare desfăşurării unei astfel de activitate în condiţii de igienă şi legalitate. De asemenea, fiecare măcelar va avea un ecuson cu numărul de înregistrare, număr care va fi trecut pe cartonaşe care vor fi înmânate clienţilor pentru ca aceştia să aibă o mai bună identificare atât a măcelarului cât şi a propriului miel sacrificat.