Actualizat decembrie 9th, 2024 12:19 AM
iun. 25, 2021 Adrian Popa Actualitate, Învăţământ 0 1393 vizualizari
În județul Bihor 3717 candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor din prima sesiune (iunie-iulie) a examenului național de bacalaureat 2021, începând de luni, 28 iunie 2021. Din totalul celor înscrişi, 3204 candidați provin din promoţia 2020-2021, iar 513 de candidați sunt din promoţiile anterioare.
Etapa de înscriere a avut loc în perioada 31 mai – 04 iunie, iar echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale în perioada 14 – 25 iunie 2021.
Probele scrise se vor desfășura în 21 de centre de examen: Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Liceul de Arte Oradea, Liceul Teologic Penticostal „Betel” Oradea, Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Liceul Teoretic „Petofi Sandor” Săcueni, Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei, Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita, Liceul Tehnologic „Horea” Marghita, Liceul Tehnologic Nr.1 Popești, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd, Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crişului, Colegiul Național „Teodor Neș” Salonta,Liceul Teoretic „Arany Janos” Salonta, Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, iar pentru evaluarea lucrărilor s-au organizat trei centre zonale de evaluare.
Probele scrise sunt programate în săptămâna 28 iunie – 1 iulie , după următorul calendar:
28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
candidați vor susține examenul în condiții speciale conform reglementărilor în vigoare, în conformitate cu prevederile Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare
Primele rezultate de la probele scrise se vor afișa în data de 5 iulie 2021 până la ora 12,00, iar contestațiille se vor depune în aceeași zi în intervalul orar 12,00 – 18,00.
În perioada 6 – 9 iulie 2021 se vor rezolva contestațiile.
Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale se vor afișa pe data de 9 iulie 2021.
Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS Cov 2 sunt valabile și pentru această sesiune a examenului de bacalaureat.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a examenului.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).
nov. 04, 2024 0
oct. 18, 2024 0
oct. 02, 2024 0
sept. 16, 2024 0
dec. 09, 2024 0
dec. 07, 2024 0
dec. 06, 2024 0
dec. 06, 2024 0
nov. 28, 2024 Comentariile sunt închise pentru Bekesi Csaba: Printr-un vot rațional putem bloca ascensiunea extremiștilor, în același timp, putem să oprim și refacerea Alianței Austerității!