Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
ian. 29, 2013 Andrei Şandor Actualitate, Învăţământ 0 1152 vizualizari
Cu gândul și la rezolvarea problemei Cantinei, Senatul Universității din Oradea (UO) a decis să modifice reglementările privind modul de închiriere a bunurilor imobile disponibile temporar din domeniul public/privat, aflate în administrarea instiutuției de învățământ superior. De asemenea, noutățile se referă și la bunurile aflate în proprietatea privată a UO. Conform deciziei de luni, 28 ianuarie, a Senatului, închirierea se va putea face pentru cel mult 4 ani. În schimb, contractul poate fi prelungit prin act adiţional. „Pentru cazuri excepţionale, când chiriaşul se obligă să execute lucrări de investiţii care necesită o durată de amortizare mai mare de patru ani, contractul poate fi închiriat pe o perioadă mai mare, cu aprobarea Senatului”, transmit reprezentanții UO. Desigur, aceste noi reglementări au în vedere și subiectul încă nerezolvat al Cantinei, care încă nu a fost preluată de niciun agent economic. Fostul chiriaș/concesionar a fost îndepărtat deoarece nu și-a plătit obligațiile față de UO. La finalul anului trecut, rectorul Constantin Bungău declara în fața presei că și-ar dori ca firma care se interesează de cantină să aibă intenții atât de serioase încât să și investească în actualizarea imaginii și a atmosferei de la locul în care studenții vor lua masa.
Etica scoasă de sub comanda Senatului
Tot în cadrul ședinței de luni, Senatul a mai luat câteva decizii administrative. Dintre acestea amintim aici validarea rezultatelor alegerilor lectorului universitar dr. Karla Peter în funcţia de director al Departamentului de Ştiinţe ale Educaţiei (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane); postul a rămas vacant în urma pensionării conf. univ. dr. Ioan Chelemen. De asemenea, a fost validat și noul șef al Departamentului de Farmacie din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie, în persoana prof. univ. dr. Laura Vicaş la şefia Departamentului de Farmacie din cadrul Facultăţii de.
Forul principal diriguitor al UO a mai decis în această săptămână ca nici un membru al Comisiei de Etică să nu deţină funcţii de conducere. Astfel, se dorește consolidarea statutul de organism independent al Comisiei. Mai mult, s-a decis scoaterea acestei comisii de sub tutela Senatului. Senatorii universitari au mai actualizat şi Carta Universitară, acordând o atenție deosebită Codului de Etică şi Deontologie Universitară. Aici, confor prof. univ. dr. Lia Pop (preşedinte al Comisiei Relaţii Interne şi Internaţionale din cadrul Senatului), au fost operate „modificări impuse de reglementările legale în vigoare în domeniul educaţiei şi al conduitei în cercetarea ştiinţifică”.
nov. 19, 2024 0
nov. 18, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 07, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0