Actualizat aprilie 7th, 2025 4:38 PM
feb. 22, 2021 Adrian Popa Actualitate 0 1123 vizualizari
Ediţia a VII-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” va fi una adaptată perioadei de criză sanitară mondială! Dată fiind imposibilitatea de a organiza varianta „clasică”, cu public, a evenimentului gastronomic, acesta să va desfăşura sub forma unui concurs de degustare!
Concret, echipele/ primăriile înscrise în concurs vor livra juriului produsele gata preparate, „de acasă”, într-o zi şi un loc prestabilite; la finalul zilei/ degustării, juriul va stabili şi anunţa câştigătorii!
Cel mai important avantaj al formatului „de criză” propus este că va câştiga… GUSTUL. Deci, echipele care până acum au fost, poate, dezavantajate de… organizarea internă (amenajare stand, număr de porţii „vândute” etc), pot accede pe primele locuri ale clasamentului datorită exclusiv calităţii produselor! Juriul super-profesionist este pregătit!!!
*
Concursul va avea loc sâmbătă, 27 februarie 2021, la Taverna din cadrul Complexului President din Băile Felix.
Produsele vor fi livrate juriului între orele 10 şi 15. (Acestea pot fi gătite/ încălzite la faţa locului, de organizatori.)
*
„Pachetul” de concurs trebuie să conţină:
Pălincă (2 X 0,5 l)
Cârnaţi (minimum o jumătate de metru)
Caltaboşi (minimum o jumătate de metru)
Toroş (minimum 0,5 kg)
Produs local special
Platou afumături (minimum 0,5 kg)
Vin (2 X 1 l)
(Organizatorii recomandă utilizarea ambalajelor reciclabile – sticlă, hârtie/ carton, aluminiu etc.!)
*
Juriul principal este format exclusiv din bucătari profesionişti:
Ştefan BERCEA – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T. România); Ciprian NICOLESCU – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020; Adrian NEAG – directorul de programe al A.N.B.C.T. România; Lavinia MAIER – executive chef „Graf” Oradea; Alexandru ŞANDRĂU – executive chef „Complex President” Băile Felix; Bogdan VANDICI – câştigător „Chefi la cuţite” 2018, medalie de argint la Olimpiada tinerilor bucătari 2019; Eugen BAR – fost participant la Campionatul mondial de gastronomie; Nicolae POP – directorul Fesivalului.
Juriul principal va fi completat de reprezentanţii unor parteneri/ sponsori/ invitaţi, care vor juriza separat de acesta, pentru premii… speciale):
Ştefan OPREA – preşedintele Asociaţiei Disciples Escoffier România: Eugen CAPRĂ – directorul general Industria Cărnii.ro, CARNEXPO; Constantin DANCIU – directorul de dezvoltare „Hygienium”; Simona BIŞBOACĂ – owner „Phenalex”; Ioan ŞORA – preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Bihor.
Juriul va acorda acorda cel puţin 11 premii, după cum urmează:
Cea mai bună pălincă
Cei mai buni cârnaţi
Cei mai buni caltaboşi
Cel mai bun toroş
Cel mai bun produs local special
Cel mai bun platou de afumături
Cel mai bun vin
Premii speciale
Marele premiu (I, II, III)
(Premiile vor conta în produse şi servicii oferite de partenerii şi sponsorii Festivalului: EuroPlast România, Komfort Wood Oradea, Complex President – Băile Felix, TEC, Panebo, BricoDepot, Phenalex, Zetea de Transilvania, Hygienium, Ok Clean, Mömax etc.)
Prezentarea juriului şi anunţarea câştigătorilor vor fi transmise în direct pe reţelele de socializare.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală D’ART (deţinătoarea mărcii înregistrate „D’ALE PORCULUI”), în colaborare cu Asociaţia Comunelor din România (A.Co.R.) – Filiala Judeţeană Bihor, sub patronajul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România.
Evenimentul va avea loc în condiţii de maximă siguranţă sanitară!
mart. 18, 2025 0
feb. 10, 2025 0
ian. 30, 2025 0
ian. 28, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0