Actualizat octombrie 9th, 2024 11:01 PM
oct. 13, 2016 Andrei Şandor Actualitate 1 17252 vizualizari
Președintele Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, și directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu, au anunțat joi, 13 octombrie, debutul zborurilor interne low cost pe ruta Oradea – București (și retur). De vineri, 14 octombrie, locurile pot fi rezervate pe site-ul Blue Air, urmând ca prima cursă care va lega Oradea de capitală, alta decât foarte scumpa variantă cu TAROM, să decoleze în data de 15 decembrie. Mai mult decât atât, conexiunea de tip low cost între Oradea și București (n.b.: și ca parte a strategiei de extindere zonală în interiorul țării) vine cu un bonus: doritorii pot merge mai departe până la Iași, după o escală de aproximativ 30 de minute în capitală. Adică, în lipsa unor șosele demne de Uniunea Europeană care să lege Ardealul de Moldova, în mai puțin de 2 ore și la prețuri mai mult decât acceptabile, se poate ajunge în Iași.
Potrivit directorului Constantinescu, prețul promoțional de 90 de lei include bagajele (de mână și de cală, până la 32 de kilograme), o gustare în timpul zborului și băuturile răcoritoare oferite călătorilor. Vor fi 4 zboruri săptămânale marca Blue Air de la Oradea spre București (Iași): luni, miercuri, vineri și duminică. Compania aeriană va aloca pentru aceste zboruri un aparat de tip Boeing 737 cu 120 de locuri. Cel puțin 50% din locurile din avion vor fi vândute la acest preț descris drept „promoțional” de către oficialul de la Blue Air. După care, în funcție de momentul achiziției biletului, există posibilitatea ca clientul să plătească mai mult. Sau poate chiar mai puțin. Politica de prețuri a companiei este extrem de flexibilă, după cum a arătat directorul comercial Tudor Constantinescu.
Președintele Pasztor Sandor a precizat că prin pornirea acestor zboruri se rezolvă problema conexiunii directe a județului Bihor cu 3 puncte importante din țară: Constanța (n.b.: rută care va fi operațională începând cu anul viitor), București și Iași. De asemenea, liderul CJ spune căurmează ca aceste curse Blue Air să beneficieze de promovare și în limba maghiară, în județele ungurești de la granița cu România. Ar fi, din câte se pare, potențiali călători și din țara vecină. În plus, Oradea ar putea fi și ținta multor călători (turiști și nu numai) proveniți din Republica Moldova. Aici intră în scenă și Aeroportul Internațional Iași. Directorul general al acestuia, Marius Bodea (foto), a precizat azi că urmează ca destinația Oradea/Bihor să fie promovate în zona de acțiune a aerogării moldovene. Aparent, mulți cetățeni de peste Prut ar fi interesați să zboare la Oradea, cursa Iași – București – Oradea picând la țanc. Cât despre situația Aeroportului orădean, directorul Bodea s-a arătat convins că acesta se va dezvolta foarte bine în următoarea perioadă și că, alături de alte câteva aerogări, va rămâne operațional și după ce va trebui să se susțină singur (după reglementările Comisiei Europene). Totodată, Bodea consideră că nu va trece mult până când clienții companiei Blue Air vor avea la dispoziție și zborul direct Oradea – Iași (și retur).
„Acum avem 13 curse pe săptămână, dar din martie 2017 vom ajunge la 35 de zboruri săptămânale”, a punctat președintele Pasztor (foto). Șeful de la județ a concluzionat că este nevoie ca, foarte repede, instituția să facă demersurile pentru demararea lucrărilor de la noul terminal dorit pentru Aeroportul din Oradea. Conform președintelui CJ, care a fost susținut în declarație și de comandantul Gheorghe Pasc, în scurt timp actuala clădire – chiar și modernizată – nu va mai fi suficientă pentru gestionarea tuturor zborurilor care vor opera de aici.
mai 30, 2024 0
mai 26, 2024 0
mai 16, 2024 0
apr. 30, 2024 0
oct. 09, 2024 0
oct. 09, 2024 0
oct. 09, 2024 0
oct. 09, 2024 0
Nu pot sa nu remarc cu ce se-ocupa conducerea C.J.Bh: sa faca panouri pe care scrie numele institutiei in maghiara, si prezinta cele mai mari orase: 90% in limba maghiara, si printre, mai apare Oradea si Marghita, Sacuieni, Szalonta si Valea lui Mihai. Traiasca-le proiectele si harnicia pentru care cer ajutor de la minister, dar nu accepta ajutor de la primarie!