Renuntati la sticlele de plastic sunt deosebit de nocive.

sp

Oameni reutilizează sticlele de plastic pentru a bea apă mai multe zile la rând sau chiar pentru a depozita vinul peste iarnă.  Obiceiul este însă unul extrem de nociv și poate duce la îmbolnăvire.Recipiente fabricate din materiale tratate chimic pot reține colonii întregi de bacterii periculoase, chiar și atunci cand sunt spălate. Acumularile de agenti patogeni, invizibili ochiului, pe suprafața sticlelor din plastic pot conduce la declanșarea simptomelor similiare toxiinfecției alimentare .

Doctorii au descris în detaliu acest fenomen în anul 2007, într-un articol publicat în revista Gastroenterologie Practică. Specialiștii au accentuat faptul că producătorii de apă îmbuteliată nu recomandă consumatorilor să refolosească sticlele din plastic din pricina unui fenomen simplu: uzura acestor sticle, soldată cu deteriorarea materialului din care sunt concepute, oferă bacteriilor un mediu excelent de dezvoltare .Reutilizarea sticlelor din plastic poate conduce la contaminarea bacteriană atunci când recipientele nu sunt spalate regulat și corespunzător (cu o soluție dezinfectantă ușoară, foarte bine clătite cu apă călduță).

Inclusiv sticlele din plastic reutilizabile  predispun unui oarecare risc de contaminare, în două condiții: dacă nu sunt spălate corect în mod frecvent sau prezintă semne vizibile de deteriorare (și devin astfel un mediu propice înmulțirii microorganismelor).

Recipientele din sticlă naturală și cele din oțel inoxidabil sunt cele mai bune opțiuni, de vreme ce pot fi spaălate foarte bine și nu ajung să se deterioreze, astfel încât să găzduiască bacterii. Dacă doriți să folosiți o sticlă din plastic (datorită greutății sale mai scăzute), optați pentru una din polipropilenă (plastic alb), spun experții.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 − 21 =