Actualizat septembrie 10th, 2024 3:07 PM
aug. 15, 2024 Adrian Popa Actualitate, Frontpage 0 701 vizualizari
În perioada 15 – 18 august, polițiștii bihoreni vor fi la datorie, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria).
Astfel, peste 900 de poliţişti bihoreni vor fi în stradă și vor avea ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.
Polițiștii bihoreni vor acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar cel al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.
De asemenea, zilnic, peste 100 de patrule de siguranţă publică vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Miercuri, 15 august a.c., se va acorda o atenţie deosebită zonelor bisericilor și lăcașurilor de cult, în care urmează a se desfăşura ceremonii și slujbe religioase. În aceste zone vor acționa echipe mixte de ordine publică, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.
Polițiștii rutieri și de ordine publică bihoreni vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din județul Bihor, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.
Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii, triaje de cale ferată și aerogară.
Pentru sărbători în siguranță, vă recomandăm să aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri publice aglomerate, să nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi și să nu postați pe rețelele de socializare informații despre perioada în care lipsiți de la domiciliu!
Poliţia Rutieră le recomandă conducătorilor auto să manifeste o conduită adecvată, să păstreze viteza regulamentară şi adaptată condiţiilor de trafic, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de toţi participanţii la trafic.
În caz de nevoie, apelați cu încredere 112 – Suntem la datorie!
*
RECOMANDĂRI PENTRU SIGURANȚA DUMNEAVOASTRĂ
• Aveţi mare grijă de bunurile personale atunci când vă aflaţi în locuri publice, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.;
• Asiguraţi-vă că aţi încuiat locuinţa când plecaţi de acasă ;
• Nu permiteţi persoanelor necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi etc., cereţi-le un document de legitimare;
• Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’; de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni;
• Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când va aflaţi în locuri publice;
• Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere;
• Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate; ei pot fi escroci, al căror scop este acela de a vă înşela;
• Nu răspundeţi la provocări cu violenţă; încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la S.N.U.A.U. 112- apel gratuit;
• Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de aburii alcoolului;
• Respectaţi toate regulile de circulaţie, fie că sunteţi pieton sau conducător auto, indiferent de cât de mult vă grăbiţi. VIAŢA ARE PRIORITATE!
Recomandări pentru conducătorii auto:
– Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
– Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
– Respectaţi regimului legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
– Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, vă rugăm să respectați toate normele de protecție sanitară.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112!
*
ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO:
Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.
La data de 13 iulie a.c., a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.
Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:
– nu deținea permis de conducere;
– deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.
sept. 05, 2024 0
sept. 03, 2024 0
iul. 30, 2024 0
iul. 23, 2024 0
sept. 10, 2024 0
sept. 10, 2024 0
sept. 10, 2024 0
sept. 10, 2024 0