Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
mai 31, 2012 Andrei Şandor Actualitate, Politică, Sănătate 0 1625 vizualizari
În prima ei apariție ca membru PDL (și candidat pentru un loc în Consiliul Județean), anestezista Carmen Pantiș (foto) și-a fixat tirul asupra Municipalității și a conducerii actuale a Spitalului Județean de la Oradea. Unitatea pe care și ea a condus-o după ce a fost preluată de la Ministerul Sănătății. În calitate de președinte al Colegiului Medicilor Bihor (CMB), doctorul atrage atenția că spitalul (la care lucrează) are de a face cu o problemă serioasă în ceea ce privește resursa umană, foarte mulți medici plecând deja în alte părți (mai ales în străinătate) și existând săptămânal noi și noi cereri de plecare din partea unora „care nu își găsesc locul, nu își găsesc posibilitatea de a profesa în orașul în care au studiat”. Democrat-liberala a arătat că sunt mulți medici rezidenți plecați în Germania. Dr. Pantiș acuză, de fapt, o lipsă de implicare a celor care gestionează unitatea spitalicească și vorbește despre o lipsă de personal, inclusiv la Maternitate.
Nu putem încălca legea
Contactat telefonic, managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp a declarat pentru bihorstiri.ro că situația personalului este în atenția conducerii unității și că se așteaptă ca în câteva zile să se primească de la Ministerul Sănătății aprobarea pentru organizarea de concursuri pentru angajarea de medici. Carp spune că a cerut 40 de posturi în regim de urgență, specialitățile avute în vedere fiind ATI, urgențele, ortopedia, farmacologia și ORL. „Doamna Pantiș ar trebui să știe că nu avem cum să încălcăm legea”, a mai precizat directorul Spitalului Județean, referindu-se la îngrădirile legislative privind angajările în sistemul bugetar (1 persoană la 7 plecate din sistem).
Județeanul a trecut „nefiresc” la Primărie
În cadrul conferinței de presă de joi, 31 mai, dr. Carmen Pantiș a criticat retroactiv trecerea celui mai mare spital din județ sub tutela Primăriei Oradea, argmentând că 60% din cazurile de acolo sunt pacienți din județ. De asemenea, medicul anestezist spune că spitalul de la Oradea este singurul de acest tip care depinde de administrația locală. Pantiș amintește că intenția inițială a Municipalității orădene a fost închiderea Staționarului 2 (de la magazinul Crișul) și că, acum, acesta găzduiește Secția de Boli Infecțioase. „Ca și strategie, din câte știu eu, nu există o poziție pentru Spitalul de Infecțioase, ceea ce este o problemă legată de circuitele și de autorizația sanitară de funcționare care îi lipsește deocamdată Spitalului Județean. Același spital are nevoie și de acreditare pentru a putea fi performant și pentru a asigura activitatea medicală de calitate”, a precizat fostul manager al unității sanitare.
iun. 12, 2023 0
iun. 10, 2023 0
sept. 18, 2022 0
apr. 06, 2022 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0