Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
feb. 04, 2012 Andrei Şandor Actualitate 1 1756 vizualizari
Căderile masive de zăpadă au pus pe jar autoritățile din Oradea. Încă de ieri, Primăria a informat despre primele acțiuni de deszăpezire întreprinse în cursul zilei de vineri și a asigurat că, în caz de nevoie, se va interveni în continuare pentru curățarea drumurilor. Sâmbătă, 4 februarie, după o noapte întreagă de ninsoare și viscol și după ore de lucru non-stop (potrivit responsabililor), chiar și unele artere principale din municipiu au fost aproape impracticabile (ex.: str. Sf. Apostol Andrei, Centrul Civic). Ca să nu mai vorbim de străzile considerate secundare. Cu toate acestea, site-ul Primăriei Oradea anunță o desfășurare impresionantă de forțe din partea firmei RER care trebuie să se ocupe de deszăpezire.
„Din cauza căderilor masive de zăpadă, utilajele RER acţionează constant, încă de ieri, în vederea îndepărtării stratului de zăpadă şi a curăţării arterelor de circulaţie. Potrivit reprezenţantilor RER, pentru îndepărtarea zăpezii, utilajele de pluguire acţionează în prezent în echipe de 3-4 maşini. În total, 14 utilaje de pluguit zăpada acţioneaza în tot oraşul. În acest moment, utilajele de pluguit au finalizat zona str. Matei Corvin şi se îndreaptă spre zona str. Gheorghe Doja – Louis Pasteur. Aceste zone de dealuri sunt zone prioritare, deoarece pericolul de derapare este mai mare. O altă echipă acţionează acum în Calea Aradului. Calea Borşului a fost curăţată, iar echipa de pluguit zăpada se îndreaptă spre B-dul Dacia”. Aceasta era situația comunicată cu puțin după ora 10. Municipalitatea mai informează că, de ieri de la prânz şi până acum, au fost împrăştiate 200 t de sare, 250 mc de nisip şi 50 tone clorură de calciu, atât la intrările/ieşirile din oraş, cât şi pe arterele principale şi în zona podurilor.
Oricât de ciudat ar părea pentru unii, cele mai eficiente intervenții se întâmplă în zonele pietonale și în parcuri, acolo unde angajații RER (și ai celorlalte firme care se ocupă de spații verzi) lucrează manual, cu lopata. E drept că ninsoarea neîncetată și viscolirea zăpezii refac straturile de nea foarte repede, dar sunt asigurate cărări și zone destinate celor care sunt nevoiți să meargă pe jos.
Reamintim pe această cale că orădenii sunt obligați să deszăpezească prin fața imobilelor în care locuiesc și în care muncesc. În caz contrar, Primăria poate da amenzi în cuantum de 500 lei – 2.000 lei.
[nggallery id=672]
ian. 05, 2017 0
dec. 15, 2016 0
nov. 17, 2016 1
ian. 21, 2016 1
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0