Actualizat aprilie 8th, 2025 1:46 PM
mart. 18, 2017 Redacţia BihorŞtiri.ro Actualitate 0 1492 vizualizari
Cu toate că autorităţile noastre competente mai degrabă par să ignore acest fenomen pornit din Rusia şi transmit în special texte prin care oamenii să se apere de hoţii de buzunare, există pe „piaţă” pericolul ca „jocul” numit Balena Albastră să facă victime şi printre adolescenţii români. Mai ales pe Youtube şi pe reţelele de socializare este propagată această nebunie şi tot acolo se ia atitudine.
Există tone de postări scrise – foto – video despre tineri văzuţi în diverse ipostaze în diferite oraşe şi locuri comportându-se cel opuţin ciudat, ca şi cum ar avea creierul spălat. Având în vedere amploarea pe care Balena Albastră a luat-o în anumite state (ex. numai în Rusia, în ultimii 2-3 ani, au fost raportate peste 100 de sinucideri despre care se spune că au fost cauzate de implicarea totală a celor în cauză în acel „joc”), poate nu ar fi rău ca şi Poliţia de la noi (şi alte structuri care pot să monitorizeze şi chiar monitorizează activitatea de pe internet) să înceapă prevenţie şi pe această latură. Merită spus că vineri (17 martie), potrivit adevarul.ro, 5 elevi ieşeni au ajuns la spital după ce au leşinat în timp ce, într-o pauză, participau la un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia. Se presupune că era o „misiune” din Balena Albastră sau o variantă a acestui „joc”.
Redacţia bihorstiri.ro consideră că în cadrul campaniilor prin care copiilor / tinerilor li se atrage atenţia că navigarea pe internet şi activitatea susţinută pe Facebook, Twitter etc. poate avea şi părţi nesigure, periculoase, ar fi timpul să apară şi avertizări concrete referitoare la Balena Albastră, „jocul” care împinge la suicid.
Practic, celor curioşi care vor să adere la comunitatea „balenelor” li se cere să îşi dovedească mai întâi devotamentul şi li se dau misiuni de executat. Exemple: să-și deseneze pe mână unul din simbolurile jocului, să trimită o fotografie nud, să se trezească la 4:20 pentru a se uita la filme de groază, să-și facă tăieturi pe mâini cu un cuțit, să deseneze o balenă pe un obiect, să-și scrie cu un cuțit pe picior „yes”, să se plimbe / să stea într-un loc public fără să scoată o vorbă, eventual cu o mască pe faţă. Dar totul este doar o introducere pentru partea horroristică a „jocului”: în fiecare dimineață să se uite la filme de groază, să se taie în fiecare zi pe mâini, să se retragă din mijlocul cunoscuților şi, în final, să sară de pe bloc.
Atrăgând încă o dată atenţia autorităţilor că fenomenul ar putea lua amploare şi la noi, ataşăm un film în care o fată (care, din câte reiese din cele spuse de ea, a vrut iniţial să adere la comunitatea „balenelor”) explică regulile „jocului” şi avertizează că nu este deloc în regulă ca tinerii să pună botul la aşa ceva.
apr. 05, 2017 0
apr. 08, 2025 0
apr. 08, 2025 0
apr. 08, 2025 0
apr. 08, 2025 0