Actualizat decembrie 24th, 2024 7:11 PM
apr. 19, 2017 Andrei Şandor Actualitate, Politică, Sănătate 0 6296 vizualizari
„Am avut un prim trimestru bun, cu progrese notabile, cu crize gestionate eficient și cu îndeplinirea primelor măsuri din Programul de guvernare, măsuri axate pe interesul și nevoile pacienților, pe păstrarea medicilor în țară și pe dezvoltarea infrastructurii medicale” – este o scurtă autodescriere a primelor 3 luni de mandat pe care bihoreanul Florian Bodog le-a petrecut în fruntea Ministerului Sănătăţii (MS). Bilanţul celor 100 de zile vine tocmai într-o perioadă în care senatorul pesedist are parte de diverse atacuri din cauza anumitor deficienţe ale sistemului pe care îl gestionează, dar care nu i se pot imputa direct.
Pe blogul personal, dr. Bodog enumeră realizările de până acum, accentuând că Programul de guvernare PSD/ALDE este respectat, unele puncte fiind deja bifate, altele fiind în implementare. Spre exemplu, ministrul se opreşte la încheierea contractelor cost-volum și cost-volum-rezultat între CNAS și deținătorii de autorizații de punere pe piață pentru medicamentele destinate afecțiunilor oncologice, hematologice și pacienților cu hepatită cronică cu virus C aflați în stadii de fibroză F2, F3 și ciroză decompensată. Ministrul consideră, de asemenea, că este un mare pas înainte „reducerea birocrației prin desființarea comisiilor administrative care aprobă tratamentele medicale la nivelul Caselor Județene de Asigurări de Sănătate”, dar menţionează şi suplimentarea fondurilor pentru Programele naționale de sănătate.
„Prioritizarea investițiilor din Acordul cu Banca Mondială” este o altă realizare din prima parte a mandatului ministerial al liderului interimar al PSD Oradea. „Cele 250 de milioane euro din acest acord vor fi utilizate pentru dotarea cu aparatură performantă a spitalelor din România: echipamente de monitorizare, ventilație și ecografie pentru unitățile de primiri urgențe din cadrul a 68 de spitale regionale/strategice, institute medicale, spitalele județene, spitale de pediatrie și spitale de suport; 277 mașini de anestezie destinate blocurilor operatorii din cadrul a aproximativ 50 de unități sanitare; echipamente de radioterapie destinate dotării a peste 12 centre naționale”, relatează Florian Bodog la acest capitol. În acelaşi timp, demnitarul reaminteşte de actualizarea listei medicamentelor compensate, listă pe care apar 13 noi denumiri comune internaționale. Promisiunea e că „actualizarea listei medicamentelor compensate va continua, ori de câte ori se impune”.
Florian Bodog nu ocoleşte subiectul vaccinurilor, temă foarte prezentă în spaţiul public în această perioadă cu multiple îmbolnăviri cauzate de neimunizarea copiilor. „În premieră, Ministerul Sănătății finanțează achiziționarea vaccinului pneumococic pentru copii (pentru cazurile de pneumonie, meningită sau sepsis). De asemenea, s-au achiziționat 630.000 doze de vaccin hexavalent (pentru nou-născuți, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B și poliomielitei), precum și 153.800 doze de vaccin tetravalent (pentru copiii de șase ani împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive și poliomielitei). Totodată, am achiziționat 5.000 doze vaccin hepatitic B. În plus, statul norvegian oferind 10.000 de doze, procedurile de transfer fiind în curs de realizare”, menţionează şeful MS.
Cei care doresc să lectureze în detaliu bilanţul de 100 de zile ale dr. Florian Bodog la cârma MS pot accesa acest link.
foto – gov.ro
nov. 11, 2021 0
feb. 17, 2021 0
mai 29, 2020 0
apr. 22, 2020 0
dec. 24, 2024 0
dec. 24, 2024 0
dec. 24, 2024 0
dec. 24, 2024 0
nov. 28, 2024 Comentariile sunt închise pentru Bekesi Csaba: Printr-un vot rațional putem bloca ascensiunea extremiștilor, în același timp, putem să oprim și refacerea Alianței Austerității!