Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
mart. 23, 2017 Andrei Şandor Actualitate, Politică 0 2342 vizualizari
„Românii au fost în ultimele luni alimentați cu un amestec periculos de manipulare și jumătăți de adevăr, care au obstrucționat faptele. Am convingerea că în acest moment nicio persoană din România nu este mai presus de lege, că progresele legislative, cum spunea și Ministrul Justiţiei, sunt ireversibile și că, dacă ne dorim o justiție eficientă, ea trebuie depersonalizată, trebuie să fie independentă”, este o parte a concluziilor trase de europarlamentarul bihorean Emilian Pavel după dezbaterea de la Bruxelles de ieri (22 martie), pe tema situaţiei Justiţiei din România.
Evenimentul a fost iniţiat de fostul ministru de resort Monica Macovei, aceasta invitând în capitala Uniunii Europene câţiva ziarişti şi mai multe personalităţi din aşa zisa sferă civilă, scopul fiind, practic, criticarea modului în care s-ar fi încercat la noi în ţară dezarmarea în faţa corupţiei şi a corupţilor. Ca membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), cu toate că apreciază drept utilă acţiunea de ieri, Pavel (PSD) se arată „dezamăgit de faptul că, pentru o discuție care trebuia să fie una tehnică și aplicată, partidele de dreapta din România au propus persoane pe post de experți, pe care conducerea comisiei a fost obligată să le invite, care nu au nici cea mai elementară experiență juridică, precum domnul profesor de filozofie Gabriel Liiceanu”.
Subscriind la cele spuse la Bruxelles de Victor Alistar (n.b.: de la Transparency International), eurodeputatul Emilian Pavel consideră oamenii care au ieşit în stradă crezând cu tărie într-o anumită cauză, dar care au fost victimele naivităţii, „odată ce ei își vor da seama că au fost manipulați, iar acest lucru se va întâmpla, efectul poate fi devastator pentru ceea ce înseamnă implicarea civică mai ales a celor tineri”. Potrivit tânărului politician bihorean, cei implicați în lupta anticorupţie „trebuie să își îndeplinească rolul lor bine definit de lege, să nu fie vedete ci profesioniști, să cunoască și să respecte cadrul constituțional în care activează și prin care se raportează la celelalte puteri ale statului”.
Pavel, care este şi preşedinte executiv în PSD Bihor, se arată dezamăgit şi de stilul deja consacrat al Dreptei din România, „de a face mereu apel la străini”, un stil care „nu ne onorează, nu ne face bine și ne fragilizează”. În opinia parlamentarului, nu trebuie neglijată reacţia Comisiei Europe ne, care a apreciat public deschiderea guvernului Grindeanu față de dialog cu partenerii de la Bruxelles, Totodată, Pavel se arată convins că dezbateriloe pe subiectul Justiţiei din România „vor continua atâta vreme cât președintele țării și cei care îl susțin vor refuza să accepte votul românilor din decembrie, cât timp unii vor lega instituțiile din justiție de un nume care le sună convenabil sau favorabil, de o persoană, indiferent care e aceasta”. După cum a precizat şi Claude Moraes, şeful Comisiei LIBE la un post TV din România, urmează și o vizită de documentare la București, deplasare despre care Emilian Pavel spune că va fi „un lucru bun care va permite, iarăși, celor dispuși să discute bazat pe fapte și nu pe manipulări, să descopere adevărul legat de țara noastră”.
iul. 06, 2023 0
ian. 05, 2022 0
ian. 29, 2021 0
nov. 13, 2020 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0