Cornel Ionescu, reprezentantul acţionarilor companiei, spune că acţiunea este fără drept şi că trimiterea în insolvenţă a companiei de către fiscul braşovean este o „răzbunare” pentru anumite afirmaţii care le-a făcut la adresa reprezentanţilor şi instituţiilor statului român. Mai mult, el spune că din cauza unor probleme de comunicare nu a avut cum să se prezinte să conteste decizia de intrare în insolvenţă. Acum, la Curtea de Apel Braşov, se judecă respingerea solicitării de depunere a contestaţiei la declararea insolvenţei. Dar Ionescu nu mai are speranţe că instituţiile îi vor da dreptate, convins fiind că toată lumea vrea să se răzbune pe această firmă.
Firma cu sediul în satul braşovean Fântâna, comuna Hoghiz, figura în 2010 cu un singur angajat, iar în declaraţia fiscală din 2011 – ultima depusă – compania nu şi-a mai trecut niciun angajat, în plus, cifra de afaceri şi profitul sunt zero. Totuşi, în ultimul raport financiar compania braşoveană figurează cu active imobilizate în valoare de peste opt miliarde de euro.
DGRFP Braşov a cerut insolvenţa companiei în 14 iunie 2013, iar judecătorii braşoveni au acceptat cererea instituţiei în 27 februarie 2014, numind ca administrator judiciar firma Braudit din Braşov, reprezentată de Ioan Comşa. În momentul depunerii cererii de declanşare a procedurii de insolvenţă, American European Marketing and Enterprises figura în baza de date a ANAF cu obligaţii fiscale restante către bugetul de stat în valoare de 1,4 milioane de euro.