Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
oct. 07, 2015 Andrei Şandor Actualitate 0 1902 vizualizari
Centrul Pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor (filiala Pădurea Craiului), care administrează situl Natura 2000 Pădurea Craiului, ajunge la finalul unui proiect în valoare de aproape 26.000 de lei, menit a promova turismul responsabil în zonă. Pe lângă realizarea unei infrastructuri specifice desfăşurării unui turism responsabil şi derularea unor activităţi de conştientizate a turiştilor cu privire la importanţa păstrării nealterate a frumuseţilor naturale din Defileul Crişului Repede, proiectul implementat de CAPDD și-a propus și câteva chestiuni mai concrete. Este vorba despre realizarea unei poteci tematice, axată pe viaţa din pădure şi tainele ei. „Poteca tematică îşi propune să informeze şi să îi educe pe vizitatori cu privire la rolul pădurii şi necesitatea protejării acesteia, punând în atenţia lor valorile specifice Defileului Crişului Repede”, spun responsabilii din cadrul proiectului. De știut că exact în această perioadă se lucrează la instalarea panourilor care marchează poteca tematică. „Pe traseul acesteia, urmează să fie amplasate 8 panouri, realizate în limbile română, maghiară şi engleză, care vor explica vizitatorilor rolul pădurii şi necesitatea protejării ei. Alte trei panouri, au fost amplasate deja la cele două intrări în zona protejată şi, respectiv, la Peştera Vadu Crişului. Realizate în aceleaşi trei limbi, ele îşi propun să-i informeze pe turişti cu privire la regulile de vizitare ale rezervaţiei şi peşterii”, informează CAPDD Bihor.
Printre elementele importante ale proiectului se poate aminti implicarea profesorilor de geografie de la școlile acestei zone a județului. Prin ei, şcolarii au participat la un concurs dotat cu premii, care a avut ca temă turismul responsabil în Defileul Crişului Repede. De asemenea, proiectul a însemnat și editarea a două materiale tipărite: un pliant de promovare a potecii tematice din Defileul Crişului Repede și o hartă color (în format A3) a întregului defileu, pe cea de a doua faţă a acestui material fiind prezentate informaţii esenţiale pentru turiştii care vor să viziteze rezervaţia naturală Defileul Crişului Repede.
Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România au contribuit cu 19.945 de lei la acest proiect al CAPDD Bihor, restul necesar de 5.500 lei provenind din surse proprii ale Centrului.
iul. 11, 2017 0
iun. 22, 2017 0
apr. 04, 2017 0
mart. 14, 2017 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0