Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
mart. 15, 2014 Andrei Şandor Actualitate 0 1542 vizualizari
Casa Markovits-Mathézer a umbrit festivitatea de 15 martie organizată de UDMR. Pe un vânt extrem de puternic, în plin discurs al președintelui UDMR (și vicepremierului) Kelemen Hunor, un horn șubrezit al clădirii de la intersecția străzilor Aurel Lazăr și Libertății s-a prăbușit pe caldarâm. Bucățile de cărămidă și tencuială au căzut pe partea spațiului verde care a găzduit ceremonia de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Norocul imens a fost că nimeni nu trecea pe acolo chiar în momentul prăbușirii. Prezent la manifestarea organizată de UDMR, primarul Ilie Bolojan a părăsit ceremonia și s-a transformat în șef ad-hoc al echipei de izolare a zonei. Asta pentru că, deși erau acolo polițiști și jandarmi, nimeni de la forțele de ordine nu s-a sesizat în urma incidentului. Deși zgomotul a fost destul de mare pentru a atrage atenția tuturor. Așa că edilul-șef i-a făcut pe jandarmi să se apropie și să colaboreze cu Poliția Rutieră în vederea devierii traficului de mașini (spre/dinspre strada Aurel Lazăr, respectiv strada Iosif Vulcan).
Punct roșu pentru rapiditatea cu care a reacționat și pentru modul în care s-a implicat în ceva ce nu era, practic, treaba lui. În schimb, primarul Ilie Bolojan și-a dat imediat cu firma în cap în momentul în care i-a solicitat reporterului bihorstiri.ro (și, din câte ne-au relatat ceilalți colegi cameramani și fotoreporteri de la locul cu pricina, numai reprezentantului site-ului nostru de știri) să nu îl imortalizeze în situația cu pricina. „Am o rugăminte: vă rog să nu mă filmați!”, a spus pe un ton destul de supărat și vehement șeful administrației locale, uitând că se află în centrul unei știri (neprogramate) în derulare. De fapt, aproape toată presa a părăsit ceremonia de 15 martie a UDMR pentru a urmări situația cu hornul prăbușit. Primarul nu a scăpat de ziariști, dar a făcut tot posibilul pentru a nu sta cu fața la ei și pentru a se ascunde în spatele jandarmilor cărora le dădea indicații.
Ulterior, viceprimarul Mircea Mălan a încercat să-l disculpe pe Bolojan spunând că, pur și simplu, omul nu dorește publicitate, în ideea că nu a făcut altceva decât ceea ce a fost normal în situația dată. Ceea ce este corect. Doar că nici vreun primar sau vreun alt om în altă funcție publică nu poate să le interzică ziariștilor să filmeze/fotografieze o acțiune în derulare și o oficialitate implicată, mai ales dacă aceasta are loc pe domeniul public și mai ales în ideea că opinia publică urmează să fie informată despre modul în care acea situație (de urgență) a fost gestionată. S-a nimerit ca Bolojan să fie edilul care s-a făcut remarcat în cazul de azi. Putea fi și altcineva. La fel s-ar fi întâmplat și dacă rolul de „organizator” al operațiunii ar fi fost preluat de vicele Mălan sau de vicele Mureșan. Presa ar fi fost cu camerele pe ei.
[nggallery id=2197]
După plecarea din zonă a maghiarilor care au participat la marșul cu torțele, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis pe str. Libertății, la Casa Markovits-Mathezer a trimis acolo și autospeciala de lucru la înălțime pentru a verifica întreaga clădire după rafalele puternice de vânt de sâmbătă seara. Potrivit viceprimarului Mălan, urmează ca proprietarii din imobilul de lângă Parcul Libertății să fie notificați cu privire la necesitatea de intervenție urgentă asupra clădirii impozante.
mai 14, 2024 0
sept. 23, 2020 0
aug. 31, 2017 0
aug. 30, 2017 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0