Actualizat noiembrie 23rd, 2024 9:40 PM
mart. 02, 2021 Adrian Popa Actualitate 0 1119 vizualizari
Duminică, 28 februarie, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au identificat și cercetat un bărbat de 31 de ani, din Tinca, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Tinca îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 10 – 19 februarie, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-un imobil din Tinca și ar fi sustras mai multe cabluri din cupru și articole de îmbrăcăminte, provocând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 2.000 de lei.
De asemenea, acesta este bănuit de polițiști că, în perioada 1 – 27 februarie, ar fi pătruns tot prin escaladare și efracție în incinta unui alt imobil din Tinca, de unde ar fi sustras mai multe uși de la sobele de teracotă, pe care le-ar fi smuls, o plită de la o sobă, două chiuvete din fontă și alte diverse bunuri, provocând un prejudiciu total în valoare de 4.000 de lei. Acesta ar fi valorificat ulteriror, bunurile sustrase, la un centru de colectare a fierului vechi din localitatea Tinca.
Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca.
În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca l-au reținut pe bărbatul de 31 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
Luni, 1 martie, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca l-au prezentat pe acesta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 31 de ani un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.
*
PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:
Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;
Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;
Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;
Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!
Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.
Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.
În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.
nov. 20, 2024 0
nov. 15, 2024 0
nov. 14, 2024 0
nov. 07, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0