Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
mai 02, 2013 Florin Coman Actualitate, Sănătate Comentariile sunt închise pentru Sfaturi pentru amatorii de bronz artificial 3449 vizualizari
Cum vremea bună trimite lumea să stea la soare, dar există persoane (femei mai ales) care nu vor să își arate trupul decât după ce trec pe saloanele de bronzaj, dermatologii fac unele recomandări binevenite. Acestea vin și în contextul în care există destul de multe cazuri în care se întâmplă tot felul de accidente mai mari sau mai mici la solar, fie din vina aparaturii, fie din necunoștință de cauză din partea clienților.
Medicii speciliști atrag atenția în primul rând asupra pericolului de a utiliza solarul de către persoane care au în familie cazuri de cancer de piele sau boli dermatologice. Nici cei care au unele leziuni, furuncule sau inflamații nu ar fi bine să se bronzeze astfel. Un număr mare de alunițe pe corp, indiferent de mărime, este, de asemenea, un semn că nu ar trebui să vă riscați la solar. Medicii mai recomandă ca, și în funcție de tipul de piele pe care îl aveți, să folosiți solarul treptat, până la cel mult un sfert de oră/ședință. Ochelaii de protecție și crema specială sunt și ele obligatorii. Părul trebuie și el protejat, clienții pot să îl strângă sub un batic sau sub casca specială pe care saloanele ar trebui să vi le pună la dispoziție. Nu vă epilați înainte de a merge la solar. De asemenea, femeile aflate în perioadă menstruală nu e bine să utilizeze solarul. După câte o ședință de bronzare artificiale, este recomandabilă utilizarea unei creme hidratante. Clienții solarului nu trebuie să facă plajă în ziua ședinței de bronzare artificială, iar numărul maxim al acestor ședințe n-ar trebui să depășească 40 pe an.
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0