Actualizat ianuarie 2nd, 2025 8:42 PM
mart. 08, 2012 Florin Coman Actualitate 0 1926 vizualizari
De la business și administrație locală la inventică, TV sau artă, femeile din Oradea au demonstrat că performanța vine cu sacrificii și determinare. Aflat la cea de a doua ediție, evenimentul “Succes pe tocuri” organizat de Junior Chamber Internaţional Oradea a adus în fața auditoriului opt femei dispuse să împărtășească secretele reușitei.
De la Adina Rada, director general CG&GC Hi Tech Solutions, orădencele au aflat că că în viața fiecăruia dintre noi, există persoane care îți marchează pozitiv existența. Totul este să fii deschis pentru primi informația care ți se oferă. Pasiunea pentru ceea ce faci, credința în tine și în forța divină, munca susținută, sunt câteva dintre ingredientele care au ajutat-o pe Adina Rada să învingă. “Sunt exemplul copilului de la țară, care a rămas orfan de tată”, a spus emoționată femeia care de la 12 ani a știut că vrea să fie șef.
De la actrița Mihaela Gherdan, orădencele au aflat că visul ți-l urmărești din copilărie, că în viață și în artă fiecare trecător pe care-l întâlnești poate să te inspire, sau că atunci când pasiunea nu-ți asigură suficienți bani, poți găsi creativitatea și energia necesare pentru a-ți completa venitul, descoperind în tine noi valențe ale talentului. De la votul de încredere primit de la maestrul Adrian Pintea, până la rolurile complexe pe care le are acum pe scena Teatrului Regina Maria, Mihaela a găsit curajul de a încerca nu o dată, ci de două ori, nu ușor ci prin multă muncă, și a reușit să-și împlinească visul.
De la inventatoarea Simona Bișboacă, orădencele au aflat că “nu poți ajunge la succes de unul singur”, Simona a muncit opt ani înainte de a breveta cel mai puternic antioxidant de pe piață, și de a ajunge premiată cu aur la Varșovia pentru invenția sa. În tot acest timp însă, ea nu a uitat să fie o mamă și o soție bună, pentru că familia îți oferă cel mai important sprijin. Simona a înțeles că având mereu curiozitatea de a cerceta lucruri noi și forța de a spune “se poate” în fața unei provocări, poți să-ți atingi țelul.
De la Ioana Mazilescu, branch manager al UniCredit Ţiriac Bank, orădencele au învățat că succesul vine, dacă ai răbdare. Că este important să treci prin fiecare etapă, că nu poți lăsa goluri în dezvoltarea profesională și că nu există un singur tren în care te poți urca în această viață. Gravidă în cinci luni, Ioana a refuzat o poziție de conducere pentru a-și aloca timp familiei. Un an și jumătate mai târziu, trenul a oprit din nou în gara ei, și Ioana a ajuns exact în poziția pe care a refuzat-o când a ales să fie mamă cu normă întreagă.
De la Monica Suciu, director al Fundației Ruhama, orădencele au învățat că succesul nu trebuie să fie un scop în sine, ci munca bine făcută, că poți fi fericit dăruind fericire altora și că binele pe care-l faci se întoarce. Monica a muncit cu gândul la copiii care au nevoie de educație, la oamenii care au nevoie de un loc de muncă la cum să le însenineze ziua. Fiecare om pe care l-a ajutat a însemnat în schimb un punct în plus în reputația fundației și în CV-ul celei care a primit postul de conducere de două luni.
De la Anca Sas, orădencele au aflat că trebuie să faci exact ceea ce te temi mai mult pentru a avea succes. Femeia care simțea o strângere de inimă de câte ori trebuia să-și schimbe viața, a renunțat la visul de a fi profesoară pentru o carieră în jurnalism care i se potrivea ca o mănușă, a schimbat domeniul și orașul natal pentru a lucra în Guvern și în capitală, apoi a acceptat să fie consilier de imagine și purtător de cuvânt al Primăriei Oradea. Și au mai învățat cănu trebuie să te oprești nici când îți merge bine, Anca urmând la ora actuală cursurile Facultății de Drept.
De la Oana Mudura, manager al TVS de la vârsta de 25 de ani, orădencele au aflat că nu trebuie să spui “niciodată”, și că fiecare criză sau eșec este urmată de un succes. Dată afară din TVS, Oana nu și-a pierdut speranța. A plecat la cursuri în Spania, s-a întors la aceeași criză de joburi din țară dar a reușit, prin experiența pe care o acumulase să-și facă loc din nou în lumea jurnalismului TV. Atât de bine, încât a ajuns managerul postului care-i închisese ușa în nas cu ani în urmă.
De la Ioana Silaghi, orădencele au aflat arta cere sacrifcii, că în spatele succesului și creației stau nopți nedormite, că trenul și hotelul devin casa ta atunci când vrei să te afirmi la nivel național, dar mai ales că bunul simț și modestia îți pot aduce în timp locul binemeritat.
Și poate cea mai importantă lecție pe care au primit-o orădencele a fost, că indiferent de unde vii, cum arăți, câți ani ai, sau care este domeniul în care vrei să faci performanță, prin curaj, perseverență, multă încredere în tine și multă muncă, visele pot deveni realitate.
[nggallery id=743]
ian. 02, 2025 0
dec. 27, 2024 0
dec. 26, 2024 0
dec. 24, 2024 0
ian. 02, 2025 0
ian. 02, 2025 0
dec. 30, 2024 0
dec. 29, 2024 0
nov. 28, 2024 Comentariile sunt închise pentru Bekesi Csaba: Printr-un vot rațional putem bloca ascensiunea extremiștilor, în același timp, putem să oprim și refacerea Alianței Austerității!