Actualizat noiembrie 25th, 2024 10:28 PM
ian. 17, 2012 Andrei Şandor Actualitate 2 2110 vizualizari
Protestatarii de marți, 17 ianuarie, veniți la apelul avocatului Petru Trif – care a obținut autorizație pentru un miting de două ore – s-au putut simți în deplină siguranță. Jandarmeria a trimis în Parcul Traian un dispozitiv care ar fi făcut față la protejarea om cu om a fiecărui manifestant. Poate că din cauza gerului sau din cauza faptului că nu era ora cea mai bună pentru cei nemulțumiți care mai au locuri de muncă, până la ora 14:30, doar vreo 13 – 14 cetățeni s-au adunat în locația dintre clădirea Tribunalului și cea a Prefecturii. Majoritatea pensionari, oamenii spun că au ieșit la protest pentru că nu mai suportă ceea ce li se întâmplă sub actuala conducere a României. Inițiatorului protestului nu își ascunde dezamăgirea că acest cadru organizat și perfect legal pe care l-a oferit oamenilor trece mai degrabă neobservat. „Indiferența asta a dus România acolo unde este. Dacă va continua în felul acesta, vom ajunge și mai rău!”, se teme Petru Trif, care recunoaște că a avut ideea manifestației nu neapărat pentru că el, ca persoană, o duce rău. „Eu stau aici și aștept ca un prost să vină oamenii care ar trebui să manifeste. Nu vor să vină!”, concluzionează cu amar organizatorul evenimentului. Trif spune că nu a vrut să cheme doar intelectualii, dar s-ar fi bazat pe prezența lor pentru că ei sunt cei care pot crea în jurul lor diverse sfere de influență. Întrebat despre categoria socio-profesională a cărei absență de la miting îl supără cel mai mult, Petru Trif a declarat pentru bihorstiri.ro că mai ales medicii sunt cei de la care se aștepta să iasă și să protesteze împotriva actualei conduceri a țării. Adunării din fața Prefecturii Bihor i s-a alăturat și deputatul PNL Octavian Bot, cel care, cu doar câteva ore înainte, vorbea despre faptul că USL trebuie să apară alături de protestatari și pe plan local.
Pe la manifestație, ca de obicei în asemenea cazuri, s-a rătăcit și un cetățean care, în lipsă de ceva mai bun de făcut, s-a răstit la jurnaliști. Bărbatul (care și-a luat măsuri de precauție pentru a nu suferi de frig și despre care, ulterior, s-a putut afla că a fost anagajat al Teatrului de Stat, dar fusese concediat pe vremea când Petre Panait a condus instituția de cultură) a vociferat și a cerut ca mitingul să fie ținut pe deal, acolo unde o serie de politicieni locali au vilele lor personale. Când i s-a atras atenția că acest protest este împotriva hoților de la nivel național și nu a celor de la nivel local, bărbatul a încercat să intimideze reporterul bihorstiri.ro întrebând al cui copil este sau dacă știe unde s-a născut Mihai Viteazul.
Protestul intelectualilor orădeni s-a spart repede. Deși autorizația era valabilă pentru două ore (14 – 16), cu puțin după ora 15 nu mai erau la fața locului nici forțele de ordine care au supravegheat evenimentul.
[nggallery id=628]
ian. 31, 2017 0
ian. 18, 2017 0
aug. 25, 2016 0
aug. 14, 2014 0
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0
Intelectualul oradean protestatar nu se poate regasi intr-un miting organizat pe categorii sociale.