Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
sept. 23, 2011 Andrei Şandor Actualitate, Sănătate 0 1931 vizualizari
Un caz de toxiinfecție alimentară colectivă se află în lucru la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bihor. În cursul zilei de ieri, la Secția de Boli Infecțioase (foto) aparținând Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” au fost internate 7 persoane provenind din localitatea Bogei. Este vorba despre o familie care s-a ospătat cu bucate la realizarea cărora au fost folosite, pare-se, ouă din gospodăria proprie. Persoanele internate la „Curteanu” au între 10 și 44 de ani, iar DSP transmite că aceștia au ajuns la spital suferind de o formă „severă” de toxiinfecție alimentară. Potrivit directorului executiv al DSP, dr. Marius Pîrcioagă, ancheta epidemiologică preliminară efectuată a relevat că membrii familiei respective au mâncat salată de cartofi cu ceapă, ouă fierte şi maioneză din ouă crude, preparate în casă la ora 12 și consumate în intervalul orar 15 – 21. Pacienții susțin că alimentele au fost păstrate în frigider. Specialiștii de la DSP suspectează că îmbolnăvirea a fost provocată de ouăle utilizate. La persoanele internate au fost recoltate produse biologice pentru analiza copro-bacteriologică, iar DSP Bihor a informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentului Bihor privitor la acest focar familial. Ancheta epidemiologică continuă până la identificarea agentului microbului care a cauzat această toxiinfecție alimentară.
feb. 20, 2013 0
ian. 23, 2012 0
dec. 13, 2011 0
nov. 03, 2011 5
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0