Actualizat noiembrie 21st, 2024 10:53 AM
nov. 20, 2024 Adrian Popa Actualitate 0 656 vizualizari
La data de 19 noiembrie, la ora 19.53, polițiștii Biroului Rutier Salonta au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, pe D.N. 19, în afara localității Ciumeghiu, județul Bihor, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate patru vehicule.
Din investigațiile efectuate de polițiștii rutieri, la fața locului, s-a constatat că, un bărbat de 60 de ani, din comuna Batăr, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79, în afara localității Ciumeghiu, județul Bihor, pe direcția Avram Iancu – Ciumeghiu, pe un sector de drum în aliniament, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi efectuat, fără a se asigura, o manevră de depășire a unui tractor, care avea atașat un plug, condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Sintea Mare, județul Arad și ar fi intrat în coliziune laterală cu tractorul și cu un autotren cu semiremorcă, condus, din sens opus, de un bărbat de 41 de ani, din comuna Ip, județul Sălaj.
În urma impactului, conducătorul autotrenului ar fi pierdut controlul asupra direcției, ar fi pătruns pe sensul opus și ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă, din sens opus acestuia, de un bărbat de 36 de ani, din comuna Vâlcănești, județul Prahova, iar apoi autotrenul a părăsit carosabilul și s-a oprit în șanțul de pe partea stângă a direcției sale de deplasare.
În urma evenimentului rutier, bărbatul de 60 de ani, care conducea autoturismul, a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.
În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorilor vehiculelor implicate, rezultatele au fost negative.
Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Salonta, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.
*
A T E N Ț I E
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!
Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.
Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui conducător auto: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.
ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO:
Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.
La data de 13 iulie 2023, a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.
Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:
– nu deținea permis de conducere;
– deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.
nov. 20, 2024 0
nov. 19, 2024 0
nov. 19, 2024 0
nov. 18, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0