Actualizat noiembrie 23rd, 2024 1:47 PM
mai 21, 2024 Adrian Popa Actualitate 0 907 vizualizari
Luni, 20 mai, în prima zi a evenimentului național „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, polițiștii de prevenire din Bihor au desfășurat activități preventive dedicate siguranței copiilor.
Astfel, în intervalul orar 10.00 – 12.00, sub genericul „Pași spre libertate – spune NU delincvenței juvenile!”, polițiștii de prevenire au desfășurat o activităte de informare, destinată prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor, realizată în parteneriat cu Penitenciarul Oradea, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși Oradea”.
De asemenea, în intervalul orar 13.00 – 14.00, sub sloganul „Ne jucăm, desenăm, reguli noi învățăm!”, polițiștii de prevenire din Bihor au organizat un atelier de educație rutieră, împreună cu elevii de gimnaziu de la Școala Internațională Agora.
Prin intermediul jocurilor, cu sprijinul covorului rutier, al mini indicatoarelor rutiere și al unor filmulețe educative, polițiștii de prevenire i-au învățat pe copii principalele reguli de circulație și cum să circule corect pe drumurile publice, pentru a preveni victimizarea prin accidente rutiere.
Totodată, sub genericul „Adolescență fără delincvență”, polițiștii de prevenire din Bihor, în colaborare cu Penitenciarul Oradea au desfăşurat o activitate de informare cu elevii de gimnaziu și liceu ai Școlii Internaționale Agora, despre consecințele săvârșirii unor infracțiuni, răspunderea penală a minorilor și reguli pentru a preveni victimizarea acestora.
De asemenea, au fost prezentate materiale video, cu persoane foste consumatoare de droguri, care și-au spus povestea și au prezentat efectele negative asupra stării de sănătate și consecințele legale și sociale ale consumului de substanțe stupefiante, mărturisind experiența lor negativă și dezvăluind adevărata față a dependenței de droguri.
La eveniment a fost prezent și un fost consumator de droguri, care a împărtășit publicului povestea sa de viață, reiterând ideea că efectele consumului de droguri sunt devastatoare și îndemnând tinerii prezenți să spună un NU hotărât consumului de droguri.
*
„SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”
– AGENDA ACTIVITĂŢILOR PLANIFICATE MARŢI, 21 MAI:
– Activităţi preventive în vederea creşterii gradului de siguranţă în mediul on-line –
Marți, 21 mai a.c., în intervalul orar 11.00 – 12.30, la Comuniteca Oradea, alături de Fundația Comunitară Oradea, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor desfășura un atelier de informare privind siguranţa pe Internet a copiilor și tinerilor, sub genericul „Educație digitală pentru cei mici”.
Scopul activității este informarea elevilor cu privire la principalele modalități de utilizare în siguranță a Internetului. În cadrul acțiunii, vor fi dezbătute teme referitoare la siguranța pe Internet, reguli de autoprotecție în mediul virtual, drepturile de autor, traficul de persoane etc..
De asemenea, tot marți, 21 mai a.c., începând cu ora 13.00, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Biroului de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea vor fi prezenți în campusul universitar din cadrul Universității din Oradea, unde, sub genericul „Siguranță la un click distanță!”, vor interacționa cu studenții pe tema siguranței la cumpărăturile online, despre cum să-și securizeze cardurile bancare, dar și despre diverse tipuri de fraude pe Internet, cărora le pot cădea victime.
Tot marți, 21 mai a.c., în intervalul orar 13.00 – 15.00, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, în parteneriat cu Departamentul de Relații Internaționale și Studii din Europene cadrul Universității din Oradea, vor derula evenimentul „Împreună pentru un Internet mai sigur”, în Campus II – Universitatea din Oradea – sala V014.
În cadrul evenimentului, unde vor fi prezentate tendințele actuale în materie de criminalitate informatică și vor fi subliniate pericolele pe care le ascunde lumea virtuală și principalele tipuri de fraude comise pe Internet, cu recomandări punctuale pentru a preveni victimizarea.
nov. 19, 2024 0
nov. 14, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0