Actualizat noiembrie 23rd, 2024 9:40 PM
ian. 22, 2024 Adrian Popa Actualitate, Frontpage 0 909 vizualizari
În dimineața zilei de luni, 22 ianuarie, pompierii bihoreni au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din comuna Câmpani, acesta fiind cel de-al patrulea incendiu izbucnit din cauza coșurilor de fum, în ultimele trei zile, la gospodării din județ.
Luni, în jurul orei 08.50, echipajele Stației de Pompieri Ștei au localizat și lichidat un incendiu izbucnit la camera centralei termice, din cadrul unei gospodării situate în localitatea Fânațe, comuna Câmpani, reușind să împiedice producerea de pagube materiale.
Duminică, 21 ianuarie, pompierii din cadrul Detașamentului 2 Oradea au stins un incendiu izbucnit în podul unei case din Tămășeu, limitând pagubele la două grinzi din lemn, iar echipajele Detașamentului 1 Oradea au lichidat un incendiu produs la o locuință din Săbolciu, reușind să împiedice propagarea acestuia la întreaga casă și să limiteze daunele la o grindă din lemn.
Sâmbătă, 20 ianuarie, echipajele din cadrul Stației de Pompieri Valea lui Mihai au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitate, eveniment în urma căruia nu s-au înregistrat pagube, arzând doar funinginea din interiorul coșului de fum.
Evenimentele menționate au fost, cel mai probabil, generate de coșurile de fum ale locuințelor, trei dintre acestea nefiind protejate termic față de materialele combustibile, iar unul, necurățat de funingine.
Reamintim bihorenilor că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic, verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate.
De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 19, 2024 Comentariile sunt închise pentru Oradea se pregătește pentru sărbători: Iluminatul festiv prinde contur
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0