Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
apr. 22, 2023 Adrian Popa Actualitate, Cele mai citite stiri 0 1102 vizualizari
Vineri, 21 aprilie, polițiștii bihoreni au acționat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, pentru combaterea conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum și de trafic și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Acțiunea polițiștilor bihoreni a fost derulată în cadrul operațiunii ROADPOL „Speed Marathon”, organizată, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române, precum și la nivelul tuturor statelor care sunt membre ale Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere – ROADPOL.
În cadrul acțiunilor desfășurate în județul Bihor, au fost angrenați polițiști de la Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, de la Biroul Rutier Oradea, dar și de la toate formațiunile de poliție rutieră și de ordine publică de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
În cele 24 de ore pe parcursul cărora s-a derulat acțiunea, au fost aplicate 297 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 120.448 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere. De asemenea au fost reținute 11 certificate de înmatriculare.
Din totalul sancțiunilor aplicate, 226 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 50 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, trei pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, două pentru lipsa ITP, iar nouă sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.
Exemple:
A rămas fără permis pentru 5 luni, după ce a fost depistat de polițiști în trafic, depășind neregulamentar, în timp ce conducea cu viteză excesivă.
Vineri, 21 aprilie a.c., la ora 07.35, pe D.N. 19, în localitatea bihoreană Diosig, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din comuna Dumbrăvița, județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 102 km/h, înregistrată radar și efectuând o manevră de depășire neregulamentară.
Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h și a depășit neregulamentar a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 150 de zile.
*
Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea cu vitezxă excesivă și fără permis valabil pe teritoriul României
Vineri, 21 aprilie, la ora 12.10, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Topa de Criș, polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din comuna Vadu Crișului, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 115 km/h, înregistrată radar.
Pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat cã bărbatul este posesor de permis de conducere provizoriu, eliberat de autoritățile altui stat, care nu este valabil pe teritoriul României.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd continuă cercetările sub aspectul săvârșiri infracțiunii de conducerea pe drumurile publicea unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
*
A rămas fără permis pentru 3 luni, pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, în localitate
Vineri, 21 aprilie, la ora 15.09, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Sîmbăta, polițiștii Biroului Rutier Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 26 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 114 km/h, înregistrată radar.
Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.
ATENŢIE!
– Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!
– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
*
Depistat în timp ce efectua transport de persoane fără autorizație sau licență
Vineri, 21 aprilie, la ora 12.45, pe D.N.19E, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din comuna Popești, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu care efectua transport rutier de persoane, fără a deține autorizație ori licență în acest sens.
Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei și cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiindu-i reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare al vehiculului și certificatul de înmatriculare.
*
Munteni / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea sub influența alcoolului
Vineri, 21 aprilie, la ora 23.00, în afara localității bihorene Munteni, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un bărbat de 36 de ani, din comuna Sânmartin, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.
*
A T E N Ț I E !
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!
Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.
Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui conducător auto: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.
Legislația rutieră prevede pentru conducătorii auto depistați la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur în aerul expirat o sancțiune contravențională cu 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, iar pentru cei care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat, fapta va fi încadrată ca infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.
Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 19, 2024 0
nov. 19, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0