Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
nov. 17, 2022 Adrian Popa Actualitate, Frontpage, Învăţământ 0 1272 vizualizari
La inițiativa directorului Alexandru Stoica, zece echipe de elevi ai liceului au concurat la proba „linefollower” cu roboții construiți de copii în activitățile extrașcolare, coordonate de profesoarele Șimon Bianca și Lobonțiu Liliana. Emoțiile au fost mari, întrucât concursul a fost integrat activităților asumate de proiectul Erasmus +, „Increase VET quality and attractiveness through 3D printing and robotics for a better insertion to labor market”, coordonat de Liceul ”Don Orione”. Numeroși invitați din țările partenere – Italia, Portugalia, Cipru, Lituania și Turcia – au apreciat inițiativa, efortul și priceperea elevilor.
Atât concursul cât și celălalte activități din proiectul erasmus, care au adus laolaltă profesori, elevi și firmele de profil din Oradea, au determinat dezbateri și schimb de idei, care cu siguranță se vor reflecta în colaborarile și proiectele viitoare.
Concursul orionin a reprezentat un model de bune practici pentru țările participante la proiect, în scopul diseminării roboticii în rândul tinerilor.
Juriul a cuprins specialiști în domeniu, cum ar fi dl.ing. PETRU OCTAVIAN Manager S.C. REINERT KUNSTSTOFFTECHNIK SRL, dl. ing Cătălin CÎRJA R&D Leader NIDEC ORADEA S.R.L, dl. ing. FLORIAN ILLE Technical Test Coordinator NIDEC ORADEA S.R.L, iar președintele juriului a fost dl. prof.ing. Radu Luncan, inițiatorul profilului de mecatronică în Liceul „Don Orione”.
Sponsorii concursului au salutat inițiativa Liceului ”Don Orione”, una dintre primele din țară, care organizează în cadru educațional, o competiție în domeniul roboticii sub acest format. Elevii s-au bucurat de premii consistente și de succesul ce a urmat eforturilor lor de lungă durată.
nov. 17, 2024 0
nov. 11, 2024 0
nov. 07, 2024 0
nov. 06, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0