Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
oct. 12, 2022 Daniel Ardelean Actualitate, Advertorial, Frontpage 0 2225 vizualizari
Indiferent dacă este prima ta vizită de rutină la cabinetul stomatologic sau faci cu recurență acest lucru, e bine să știi cum îți setezi așteptările pentru un consult stomatologic și să poți anticipa ce urmează.
Importanța acestor vizite de rutină este majoră, tocmai pentru că te va ajuta să conștientizezi ce înseamnă sănătatea orală și ce măsuri trebuie să iei pentru a te bucura din plin pe aceasta.
De aceea, vom deconstrui vizita la dentist în câteva etape. Desigur, acestea pot varia în funcție de starea danturii tale. Totodată, poți solicita, suplimentar, recomandări pentru eventuale tratamente ce țin de estetica danturii, nu doar de sănătatea acesteia. Iată ce se întâmplă la un consult stomatologic de rutină:
În primul rând, medicul îți va solicita fișele medicale istoric, pentru a-și face o idee asupra sănătății tale orale. Te va întreba despre problemele și tratamentele anterioare, despre istoricul familial privind sănătatea orală, dar și despre eventualul disconfort pe care îl simți, dacă ai probleme cu dinții. Totodată, medicul va vrea să știe dacă suferi de alergii la anumite substanțe sau de sensibilități privind utilizarea anumitor tratamente. Altfel spus, indiferent dacă ești din Bihor și vizitezi o clinică sau un cabinet de stomatologie Oradea sau dintr-un alt oraș din țară sau din afara acesteia, e imporant să discuți cu medicul tău, în timpul evaluării, despre particularitățile și cerințele tale.
Odată ce ai discutat cu medicul stomatolog și a evaluat sănătatea ta orală, următorul pas este cel de control și diagnostic. Medicul va examina semnele anormale, îți va oferi părerea medicală și recomandări privind planul de tratament.
Planul de tratament va include orice solicitare a ta de tratament cosmetic, dar și recomandări precum plombarea dinților, fixarea coroanelor dentare pentru protecția suplimentară a dinților deteriorați sau alte proceduri și intervenții necesare. Medicul va dezvolta un plan în corelație cu obiectivele tale privind sănătatea orală, te va ghida pe parcursul procesului de implementare a acestui plan și îți va comunica ce presupun serviciile dentare necesare și cât costă acestea. Totodată, îți va oferi recomandări privind igiena și îngrijirea dentară acasă.
După ce ai discutat cu medicul despre obiectivele tale privind sănătatea orală și ți-a prezentat, detaliat, planul de tratament și măsurile preventive necesare pentru a-ți proteja și îngriji corespunzător dinții, poți începe, efectiv, tratamentele. Programează-te din timp la cabinet, în funcție de recomandări și de programul tău și pune întotdeauna pe primul loc sănătatea ta orală.
Înainte de a programa un consult stomatologic, interesează-te de clinica sau cabinetul vizat pentru acest lucru, cere referințe despre medicii de acolo și asigură-te că ai încredere deplină în specialiștii care se vor ocupa de rezolvarea problemelor tale dentare. Încrederea în medicul curant este întotdeauna importantă în etapa de diagnostic, precum și în cea de tratament, iar stomatologia este o specializare la fel de importantă în medicină precum cardiologia, chirurgia sau neurologia – nu îi diminua importanța și statutul doar pentru că, cel mai probabil, viața ta nu depinde de sănătatea și aspectul dinților, însă, calitatea vieții tale cu siguranță are legătură cu sănătatea orală.
Foto: Freepik
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 19, 2024 Comentariile sunt închise pentru Oradea se pregătește pentru sărbători: Iluminatul festiv prinde contur
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0