Actualizat decembrie 24th, 2024 7:11 PM
sept. 05, 2022 Adrian Popa Actualitate 0 1110 vizualizari
Duminică, 4 septembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.
Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 30.160 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare.
Din totalul sancțiunilor aplicate, 49 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 12 bicicliști, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, trei pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patru sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, două pentru lipsa ITP, iar 11 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.
Oradea / Depistat, pentru a doua oară în cursul acestui an, în timp ce conducea fără permis, reținut de polițiștii rutieri
Duminică, 4 septembrie., la ora 22.30, pe strada Corneliu Baba din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vechicule. Același tânăr mai este cercetat de polițiștii rutieri orădeni într-un alt dosar penal, pentru o faptă similară, comisă în cursul anului 2022.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier l-au reținut pe tânărul de 19 ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
Polițiștii rutieri continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
*
Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului
Duminică, 4 septembrie, la ora 20.00, pe strada Corneliu Baba din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot duminică, 4 septembrie a.c., la ora 09.00, pe drumul județean 764D, în localitatea bihoreană Beznea, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din comuna Borod, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
*
Oradea / Depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat
Duminică, 4 septembrie, la ora 08.25, pe strada Matei Corvin din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din Biharia, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri orădeni continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
*
A T E N Ț I E !
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!
Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.
Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.
Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.
Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!
dec. 17, 2024 0
dec. 13, 2024 0
dec. 04, 2024 0
nov. 22, 2024 0
dec. 24, 2024 0
dec. 24, 2024 0
dec. 24, 2024 0
dec. 24, 2024 0
nov. 28, 2024 Comentariile sunt închise pentru Bekesi Csaba: Printr-un vot rațional putem bloca ascensiunea extremiștilor, în același timp, putem să oprim și refacerea Alianței Austerității!