Actualizat noiembrie 22nd, 2024 1:19 PM
mai 24, 2021 Adrian Popa Actualitate, Administrație 0 1093 vizualizari
În ședința Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului de joi, 20 mai, au fost analizate 64 de lucrări, din care 25 în comisia mare CMUAT și 39 în subcomisia operativă.
Complex Sportiv – Stadion pe str. Făgărașului
Primăria Oradea a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru „Construire Complex Sportiv – Stadion pe str. Făgărașului’’, în zona Grădinii Zoologice, suprafața amenajată a întregului ansamblu fiind de 211.664 mp.
Complexul sportiv va cuprinde: stadion cu regim de înălțime S+P+3E, un hotel cu regim de înălțime S+P+mezanin+2 etaje, un parc public de agrement pe locul grădinii zoologice, care va fi relocată, mai multe terenuri de sport (2 de tenis, 4 de baschet, 2 handbal, 2 de fotbal), modernizarea Liceului Sportiv (inclusiv realizarea unor noi clădiri ca extindere a activității sportive a liceului, amenajarea unui bazin didactic de înot și a unui stadion pentru atletism cu pistă de alergare/tribune).
Proiectul a primit aviz favorabil.
Urmează ca documentația de urbanism să fie supusă consultării publicului, conform regulamentului aprobat prin HCL nr. 495/2019 privind regulamentul local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de urbanism și amenajarea teritoriului.
Extindere Parc Industrial I cu două parcele
Tot în cadrul ședinței CMUAT, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA (ADLO) a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru extinderea Parcului Industrial I cu încă două loturi: unul în vecinătatea străzii Eugeniu Caragea, în suprafață de 53.116 mp, iar altul adiacent cu str. Ion Mihalache colț cu str. Augustin Maior, în suprafață de 9.924 mp.
Totodată, ADLO a solicitat modificarea unor reglementări stabilite prin PUZ-ul de înființare a Parcului Industrial I, aprobat prin HCL nr. 670/2008. Modificările față de PUZ-ul inițial se referă la: mărirea procentului maxim de ocupare a terenului; stabilirea unei valori minime obligatorii a POT (procentului de ocupare a terenului) de 20%, pentru o utilizare eficientă a acestuia (până acum nu era stabilit un procent minim decât prin contractele ADLO, acum acesta e stabilit și urbanistic); prelungirea drumului colector între str. Eugeniu Carada și str. Ion Mihalache, pentru asigurarea unei infrastructuri coerente celor din parcul industrial; lărgirea carosabilului str. Ion Mihalache la 8 m; creșterea regimului de înălțime a clădirilor din Parcul Industrial I de la 12 m la 25 m, iar spre Calea Borșului s-a configurat o zonă funcțională care acceptă posibilitatea construirii unor clădiri de birouri cu înălțime până la max. 35 m.
Proiectul ADLO a primit aviz favorabil.
Reabilitare Casa Markovits Matheser – str. Aurel Lazăr nr. 19 – 21
Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor a solicitat în ședința CMUAT avizul Arhitectului Șef pentru proiectul „Reabilitare fațade exterioare, schimbare acoperiș și reparații tâmplărie la imobilul situat în Oradea, pe str. Aurel Lazăr nr. 19- 21.
Documentaţia tehnică a fost întocmită de SC Restitutor Proiect SRL.
Proiectul a primit avizul favorabil.
Municipiul Oradea prin Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor a pus la dispoziţia proprietarilor din imobil documentația tehnică în vederea luării deciziei de realizare a lucrărilor, în regie proprie sau prin Municipiul Oradea, în cadrul Programului Multianual de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea. După consultare, aceștia urmează să ia o decizie.
Dacă proprietarii vor decide reabilitarea prin Programul Multianual de reabilitare a fațadelor, se va trece la următoarea fază, respectiv aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin HCL, iar apoi organizarea licitației pentru serviciile de execuție a lucrărilor.
„Programul Multianual de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea are ca principal obiectiv punerea în valoare a patrimoniului istoric, cultural sau arhitectural din Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, prin derularea lucrărilor de protejare şi intervenţie asupra clădirilor, în concordanţă cu planurile de urbanism, regulamentele şi documentele elaborate de autorităţile administraţiei publice locale. Prin acest program s-au reabilitat din anul 2014 până în prezent un număr de 21 de clădiri, care după finalizarea lucrărilor de reabilitare au schimbat pozitiv fața centrului istoric orădean”, a precizat primarul Florin Birta.
nov. 22, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 19, 2024 Comentariile sunt închise pentru Oradea se pregătește pentru sărbători: Iluminatul festiv prinde contur
nov. 18, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0