Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
mart. 13, 2020 Adrian Popa Actualitate, Administrație, Fotbal, Sport 0 4040 vizualizari
În cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, 12 martie, a fost aprobat proiectul de hotărâre cu privire la declararea interesului public și aprobarea unor măsuri premergătoare pentru realizarea unei arene sportive în zona cuprinsă între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” și Grădina Zoologică, din municipiul Oradea.
Intenția de a realiza o arenă sportivă în zona amintită vine în urma faptului că prin Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Oradea s-au stabilit linii directoare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor sportive, reabilitarea sau extinderea, îmbunătățirea dotărilor şi a infrastructurii sportive de la nivel local, precum și realizarea, în perioada de studiu 2017 – 2023, din fonduri proprii sau alte fonduri și prin parteneriate, de investiții în edificiile sportive existente și construirea unora noi.
În aceste condiţii, Direcția Patrimoniu Imobiliar, împreună cu Instituţia Arhitectului Şef, a analizat starea Stadionului Municipal și a altor spații în care se desfășoară momentan activități sportive în municipiul Oradea. În urma acestei analize, s-a identificat un amplasament în vecinătatea noii Săli Sportive Polivalente, delimitat de str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” și Grădina Zoologică din Oradea, în care se află mai multe imobile – terenuri nefolosite, ce aparțin Județului Bihor și societății Selina S.R.L.
“În urma finalizării analizei amplasamentelor posibile pentru arena sportivă, concluzia a fost că amplasamentul identificat inițial, situat la ieșirea din oraș spre Băile Felix, pe partea dreaptă, ar fi presupus relocarea a cinci linii de înaltă tensiune, costul acestei lucrări depășind 3 milioane de euro”, afirmă primarul Ilie Bolojan. „Ca urmare, s-au studiat alte amplasamente, iar cel situat între Pârâul Peța, Grădina Zoologică și Stadionul Tineretului a fost considerat potrivit, avându-se în vedere crearea unui hub sportiv format din Stadionul Tineretului, cu pista de alergare reabilitată, noul stadion, noua sală a sporturilor și terenurile de sport de la universitate. După definitivarea studiilor, se va stabili cu exactitate amplasamentul și suprafața necesară, urmând ca prin hotărâri ale Consiliului Județean și ale Consiliului Local suprafața necesară pentru edificarea arenei să fie pusă la dispoziție. Mulțumesc anticipat Consiliului Județean pentru acordul dat în vederea realizării acestui obiectiv”, a mai spus primarul Ilie Bolojan.
Pentru a realiza în această zonă o arenă sportivă este nevoie ca consilierii locali să aprobe declararea interesului public pentru realizarea acestei investiții, precum și aprobarea întocmirii documentațiilor de urbanism necesare (Plan de urbanism de regenerare urbană în zona luată în studiu precum și realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea edificării arenei sportive în perimetrul indicat). Prin cele două documentații de urbanism/proiectare menționate mai sus se vor stabili atât amplasamentul arenei sportive, precum și suprafețele necesare funcționării complexului sportiv, urmând să se facă demersurile legale de trecere a terenului în proprietatea publică a municipiului Oradea.
Totodată, se va avea în vedere aprobarea realizării demersurilor necesare pentru preluarea terenului necesar proiectului în proprietatea publică a Municipiului Oradea din patrimoniul Județului Bihor.
Noua arenă sportivă va avea o capacitate de 12.000 de persoane.
nov. 20, 2024 0
nov. 19, 2024 0
nov. 18, 2024 0
nov. 15, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0