Actualizat noiembrie 23rd, 2024 9:40 PM
aug. 29, 2019 Adrian Popa Actualitate 0 1926 vizualizari
Marți, 27 august, la ora 23.07, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oradea au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, pe Șoseaua Borșului din municipiul Oradea, doi bărbați care se deplasau cu un autoturism i-au sustras telefonul mobil unui tânăr de 24 de ani, din Vietnam, iar când acesta a încercat să se opună și s-a agățat de portiera din dreapta față a autoturismului, șoferul a demarat, purtându-l aproximativ 150 de metri agățat de mașină, până a căzut.
Polițiștii orădeni s-au deplasat cu operativitate la fața locului și, în urma investigațiilor efectuate și a măsurilor întreprinse, la scurt timp de la comiterea faptei, au reperat autoturismul respectiv pe șoseaua de centură a municipiului Oradea, avariat. La scurt timp, a fost depistat în zonă și conducătorul autoturismului, acesta fiind un bărbat de 26 de ani, din Oradea.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere. De asemenea, la solicitarea legală a polițiștilor orădeni, cel în cauză a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au găsit telefonul reclamat sustras în habitaclul autoturimului.
De asemenea, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei au identificat și ocupantul autoturismului ca fiind un bărbat de 26 de ani, tot din Oradea, și acesta fiind condus la sediul Poliției Municipiului Oradea în vederea cercetărilor.
În urma agresiunii, tânărul de 24 de ani, din Vietnam a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 10 zile de îngrijiri medicale.
În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, miercuri, 28 august a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe cei doi bărbați din Oradea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. În cursul aceleiași zile, aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și refuzul conducătorului de autovehicul de a se supune prelevării de mostre bilogice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi orădeni câte un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.
*
RECOMANDĂRI UTILE – PREVENIȚI PROPRIA VICTIMIZARE!
Comportamentul neadecvat, caracterizat prin neglijență, ignoranță sau chiar teribilism este un factor care favorizează comiterea faptelor ilegale. Pentru a vă feri de posibilii infractori, nu trebuie să neglijaţi nici un amănunt şi să acordaţi atenţie sporită unor REGULI DE COMPORTAMENT care vor contribui la sporirea vigilenţei generale şi la construirea „barierelor” împotriva infractorilor:
Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere.
Dacă aveţi asupra dumneavoastră sume importante de bani sau alte valori, este bine să vă luaţi măsuri suplimentare şi să fiţi însoţiţi de o persoană de încredere;
Nu număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră. Printre cetăţeni pot fi şi infractori cărora le oferiţi singuri „pontul”;
Când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care-i aveţi ci doar suma necesară. Banii se manevrează în interiorul poşetei sau a buzunarului;
Când vă aflaţi la ghişeul unei bănci pentru a ridica o sumă de bani este bine să observaţi comportamentul persoanele din jurul dumneavoastră, unii infractori speculează orice situaţie şi urmăresc victimele până ajung în locuri ferite de privirile cetăţenilor;
Acordaţi atenţie sporită supravegherii copiilor, cărora trebuie să evitaţi să le oferiţi bunuri de valoare ( telefoane mobile, lănţişoare, sume mari de bani), toate acestea constituie o tentaţie pentru infractori;
Nu împrumutaţi telefoanele mobile pe stradă sau în localuri publice unor persoane necunoscute care, sub pretextul apelării unor prieteni, dispar cu telefoane cu tot;
Acordaţi atenţie sporită locului unde păstraţi telefonul mobil în zonele aglomerate sau pe mijloacele de transport în comun.
Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, reacţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din jur!
nov. 14, 2024 0
nov. 06, 2024 0
oct. 24, 2024 0
oct. 14, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0