Actualizat noiembrie 24th, 2024 10:54 PM
aug. 18, 2018 Daniel Ardelean Actualitate 0 2093 vizualizari
RCS&RDS, liderul pieței de cablu TV din țara noastră, va lansa în viitorul apropiat un canal 4K cu audiență generală, nu de nişă, a declarat pentru Capital, Valentin Popoviciu, vicepreședintele companiei.
Televizoarele 4K au devenit tot mai accesibile, iar pe piaţă există mai multe canale 4K, dar nişate, pe turism, modă etc. RCS&RDS, liderul pieţei locale de cablu, intenţionează să lanseze un canal 4K în viitorul apropiat, dar pentru un public larg.
“Vrem să introducem cât de curând primul conţinut 4K în reţea. Problema la 4K este conţinutul. Sunt canale 4K în prezent, problema este că sunt nişate. Noi am vrea să oferim conţinut 4K către o mare parte dintre cosnumatori. Nu e important să ai canale de nişă în grila de programe, ci să serveşti cât mai multi clienţi. Pregătim un canal 4K către o audienţă cât mai mare”, a declarat Popoviciu.
În ceea ce priveşte oferta de canale HD, vicepreşedintele RCS&RDS a declarat că numărul acestor canale va creşte. “Am vrea la un moment dat să trecem toate canalele în HD, uitându-ne în viitorul mai îndepărtat. Evident că lucrul acesta este pe măsura discuţiilor pe care le avem cu furnizorii de conţinut astfel încât să avem conţinutul livrat în format HD. Avem o limitare tehnică care ne împiedică să trecem peste noapte toate canalele în HD, dar lucrul acesta este oricum o evoluţie graduală. Există un număr de frecvenţe pe care poţi să le distribui astfel încât canalele să ajungă la toţi consumatori peste tehnologia DVB-C şi de aceea nu le poţi modifica pe toate în format HD deoarece vei limita numărul de canale disponibile pe care le livrezi către clienţi” explică vicepreşedintele RCS&RDS.
Televiziune pe mobil
RCS&RDS oferă clienţilor posibilitatea de a urmări anumite canale pe telefonul mobil sau pe tabletă. Serviciul Digi Online va fi extins, iar posturi precum PRO TV sau Antena 1 s-ar putea regăsi în viitor pe acestă platformă. “E un proces care depinde de drepturile pe care le avem pentru online. Drepturile pe care le cumperi sunt diferite. Furnizorul, proprietarul de drept, poate prefera doar anumite medii de transmisie şi atunci noi trebuie să ne conformăm. Depinde de discuţia pe care o avem cu ei. Pe măsură ce negociem şi semnăm pentru noi canale le vom introduce şi pe varianta de online”, a mai spus Popoviciu.
sursa capital.ro
nov. 21, 2024 0
oct. 31, 2024 0
oct. 29, 2024 0
oct. 29, 2024 0
nov. 24, 2024 0
nov. 24, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0