Actualizat noiembrie 24th, 2024 10:54 PM
feb. 26, 2018 Andrei Şandor Actualitate 0 1545 vizualizari
În ajunul sărbătorii româneşti a iubirii, elevi de la mai multe unităţi şcolare din Bihor s-au întrecut, la Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea, pe tema Dragobetelui. Proiectul „Valori și Tradiții Bihorene” a fost inițiat de prof. Angela Bungău de la Școala „Avram Iancu“ (Oradea), iar participanţii au provenit şi de la următoarele instituţii de învăţământ preuniversitar: Şcoala Gimnazială „Aurel Pop” Oșorhei, Colegiul Național „Samuil Vulcan“ (Beiuş), Colegiul Tehnic „Trăian Vuia“ (Oradea) și Liceul Tehnologic Nr. 1 de la Vadu Crișului.
Concursul „Dragobetele și aleasa lui“ a fost extrem de gustat, perechile participante având drept sarcină să își prezinte portul popular, să își arate îndemânarea în ale gospodariei, să identifice anumite obiecte folosite în munca la țară şi să își arate talentul în materie de dans popular.
Laureaţii evenimentului de vineri (23 februarie) au fost: Sărac Rareș și Bronț Maria (de la Colegiul „Vulcan”) au obținut premiul I pentru prezentarea inedită a costumului popular din Bihor. Perechea formată din Pavel Paul și Cârpaciu Cristina (Colegiul „Vuia”) a reușit să obțină premiul I la secțiunea pantomimă, cuplul Kovacs Romeo / Ghiurău Andrada (Şcoala „Pop”) și-au dovedit abilitățile practice revendicând premiul I la această secțiune, iar proba de perspicacitate a adus premiul I elevilor Zenecan Șerban și Luncan Alexia de la Școala „Iancu”. De asemenea, câștigătorii probei de dans au fost elevii Chira Vlad și Vandici Larisa de la şcoala din Vadu Crișului. De data asta, Ianța Răzvan și Tirla Natalia (Liceul „Voiculescu”) şi-au adjudecat premiul „Dragobetele şi aleasa lui”.
Reuşita manifestării de la Oradea se datorează nu doar copiilor, ci şi coordonatorilor proiectului: prof. Bungău Angela, prof. Stroie Ramona, prof. Țiț Gabriela, prof. dir. Mohuț Adrian, prof. Tocuț Mirela, prof. dir. adj. Ținc Ioan, prof. Lăcătușu Simona și prof. Olar Cristina. Mai urmează activităţi de acest gen, prin care să fie dezvoltat interesul elevilor față de obiceiurile și tradițiile locale. Totodată, cadrele didactice implicate îşi propun să şi promoveze toate aceste obiceiuri şi tradiţii în rândul tinerilor din județ.
nov. 24, 2024 0
nov. 24, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 24, 2024 0
nov. 24, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0