Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
mart. 14, 2017 Florin Coman Sport 0 2420 vizualizari
În premieră, Bihorul găzduieşte, în weekend, o competiție de alergare montană la care vor participa peste 300 de sportivi din țară și străinătate. Concursul Primavera Trail Race se desfășoară pe două lungimi de traseu – primul de 45,3 km maraton, cu 2.500 m+ diferență de nivel, și al doilea de 16,1 km cross, cu 1.055 m+ diferență de nivel -. Vârsta minimă de participare este de 16 ani, iar alergătorii care nu au împlinit 18 ani au nevoie de acordul părinților. Evenimentul este organizat de ACS Xterra Sport Bihor, Agenția de Management al Destinației Bihor (AMDB) şi Consiliul Județean Bihor în parteneriat cu Primăria Comunei Șuncuiuș, Primăria Comunei Vadu Crișului, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor și cu Serviciul Salvamont Salvaspeo Bihor.
Alergători din București, Cluj, Timiș, Covasna, Mureș, Brașov, Arad, Maramureș şi Bihor s-au înscris deja. Printre concurenți se află clujeanul Gyorgy Szabolcs, campionul național al României la cross montan și multiplul campion național al Ungariei la maraton, Gyurko Peter. „Ambele trasee străbat poteci turistice și drumuri asfaltate, de macadam marcate corespunzător de organizatori. Traseul maratonului poate suferi modificari în caz de vreme nefavorabilă. Concurenții vor parcurge traseele montane din arealul Șuncuiuș – Vadu Crișului marcate cu punct Galben, Triunghi Roșu, Punct Roșu și Cruce Albastră. Toti participanții sunt obligati să urmeze traseul marcat de organizatori și să respecte îndrumările arbitrilor pe teren. Startul competiției se va da sâmbătă 18 Martie la ora 8:00 din localitatea Șuncuiuș. În decursul concursului traseul străbate și urmează drumuri asfaltate, unde circulația autovehiculelor nu este oprită, deci toți concurenții sunt obligați să respecte regulile de circulație. Pe traseseu organizatorii vor avea puncte de prim ajutor, cu echipe mobile de la Salvamont Salvaspeo Bihor, cât și un punct fix de prim ajutor în centrul competițional”, se arată într-un comunicat aferent acţiunii, transmis de AMDB
Cei interesaţi se mai pot înscrie şi trebuie să ştie că există un echipament obligatoriu de care trebuie să dispună: numărul de concurs – care va fi în chitul de participare – trebuie purtat până la sfârșitul concursului, în loc vizibil, în față pe echipament sau pe pantalonii de alergare, recipient cu minim 0.5 l lichid ( apă sau izotonic etc.), pantofi de alergare cu profil montan, minim 2 geluri sau batoane energizante, rucsac de alergare sau borsetă şi, pentru caz de temperatură joasă / ploaie, pantaloni lungi (pot fi pantaloni scurți + jambieră), tricou cu mânecă lungă, foiță sau geacă impermeiabilă, buff sau șapcă și mănuși.
„Concurenții pot intra în zona de start de la ora 7.30 printr-un sector special amenajat și nu pot părăsi perimetrul decât după startul concursului. La intrarea în zona de start, organizatorii pot controla echipamentul obligatoriu, respectiv bifează prezența concurentului la start. Concurenții care nu se află pe listele de start, nu pot intra în zona de start. Acei concurenți care sunt pe lista de start, dar nu confirmă prezența în zona de start, nu vor intra in clasamentul oficial. În cazul în care un concurent înregistrat întârzie și nu ia startul oficial, mai are posibilitatea să pornească în primele 10 minute după startul oficial, doar dacă intră prin zona de start și va fi confirmat de organizatori. Cei care pornesc după acest interval, nu vor fi incluși în clasamentul oficial”, spune Gabriel Bonaciu de la AMDB.
Mai multe informaţii găsiţi AICI.
foto – everesttrailrace.co.uk
aug. 15, 2024 0
mai 30, 2024 0
mai 26, 2024 0
mai 16, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 16, 2024 0