Actualizat noiembrie 23rd, 2024 9:40 PM
mart. 09, 2017 Andrei Şandor Actualitate 0 1928 vizualizari
Oradea a fost ultima stație pe traseul conferințelor organizate de Coaliția pentru Familie (CpF) în actuala campanie de promovare a viitorului referendum național pe tema revizuirii Constituției României. Începută la Iași, caravana s-a încheiat la Oradea joi, 9 martie, în sala mare a Primăriei, acolo unde reprezentanții CpF au avut parte de un auditoriu important. Practic, sala „Traian Moșoiu” a fost arhiplină, însă, nu neapărat de simpli cetățeni preocupați de subiect, ci mai ales de oameni (în special tineri) aduși acolo pe linie bisericească.
Practic, capii tuturor cultelor reprezentate în Oradea/Bihor au fost la masa ovală la care, de regulă, stau aleșii locali: episcopii Sofronie (ortodox), Virgil (greco-catolic) și Bocskei (romano-catolic), respectiv lideri de la baptiști, penticostali și evrei. De remarcat că, în ciuda faptului că toate partidele politice s-au declarat de acord cu demersurile CpF privind definirea clară în Constituție a formei pe care căsătoria trebuie să o îmbrace (n.b.: exclusiv bărbat + femeie), la evenimentul de azi nu au fost prezenți decât doi parlamentari PNL: senatorul Cornel Popa și deputatul Ioan Cupșa.
Președintele CpF, Mihai Gheorghiu (foto), le-a expus, în mare, celor veniți la conferința de la Primăria Oradea istoricul demersului cu strângerea de semnături pentru inițierea consultării populare. Liderul Coaliției a declarat că, fără dubiu, creștinismul european și valorile creștine sunt sub asediu, unele țări cedând în mod clar în fața „necredincioșilor”. De fapt, Gheorghiu s-a referit la modul în care state precum Franța ar fi acceptat asuprirea de către niște minorități (sexuale) doar pentru a fi adepți ai stilului politically correct. Iar acest „pericol”, în opinia președintelui CpF, ne paște și pe noi aici în România.
Potrivit spuselor lui Mihai Gheorghiu, peste tot unde s-a ajuns la acceptarea oficială a căsătoriilor între persoane de același sex, s-a mers cu politica pașilor mărunți: mai întâi s-a umblat la Codul Civil astfel încât acolo a fost introdusă posibilitatea încheierii de parteneriate civile simple – între 2 persoane de sexe diferite -, fără căsătorie propriu zisă între părți. Apoi, zice Gheorghiu, acest tip de parteneriat a fost extins: s-a ajuns la permiterea de conviețuire recunoscută legal între doi bărbați sau două femei. Deci legături considerate nefirești din perspectiva celor cu adevărată frică de Dumnezeu. Un pericol care ar fi și la porțile țării noastre.
Președintele CpF spune că partizanii acestui tip de relații homosexuale recunoscute legal au în spate adevărate structuri de propagandă finanțate consistent și care lucrează la dezarmarea entităților de genul Coaliției. Entități care nu fac altceva, susține Mihai Gheorghiu, decât să apere familia tradițională, valorile creștine și viitorul copiilor. De fapt aici ar fi miezul problemei. În opinia președintelui CpF, legiferarea relațiilor între persoane de același sex ar genera o reacție în lanț cu repercusiuni inclusiv asupra diverselor programe școlare. Militantul pro-căsătorie tradițională între o femeie și un bărbat spune că, automat, ar fi schimbate și manualele, dar și că s-ar produce o „ruptură” între ceea ce aud/văd copiii acasă și ceea ce le este predat la școală. Tot din cauza sistemului politically correct.
Mihai Gheorghiu a declarat la Oradea că majoritarii (n.b.: cei care vor ca în Constituție să scrie clar că o căsătorie nu poate fi decât între un bărbat și o femeie) nu încearcă să schimbe părerea minoritarilor și că nu-i judecă pe aceștia. Dar nici nu vor accepta ca un procent de 1%, cât se zice că ar fi „dezaxații”, să dea tonul și să demoleze încetățenitele valori creștine. De asemenea, Gheorghiu a avut critici la adresa presei în general, reclamând că demersurile CpF și subiectul referendumului pentru modificarea Constituției nu își găsesc nicicum loc în ziare și în emisiunile televizate. Liderul Coaliției consideră că în spatele acestui blocaj informațional ar sta tot grupări care militează pentru legiferarea căsătoriilor între persoane de același sex.
Reamintim că peste 3 milioane de cetățeni au semnat petiția pentru susținerea inițiativei CpF privind modificarea textului constituțional care se referă la familie/căsătorie. Recent, deputatul liberal Ioan Cupșa a precizat în cadrul unei conferințe de presă că rezultatul acestui tip de referendum (pornit dinspre cetățeni) va fi obligatoriu de implementat, indiferent de deznodământ. Ca „birocrație”, proiectul de modificare a trecut de Camera Deputaților și urmează să ajungă în Senat. Coaliția pentru Familie ar fi vrut ca data consultării populare pe acest subiect să aibă loc în 23 aprilie. Au fost, însă, și declarații în care președintele Mihai Gheorghiu vorbea despre posibilitatea ca referendumul să fie organizat în luna mai. Evident, în funcție de rapiditatea cu care Parlamentul va da undă verde demersului.
sept. 28, 2018 0
aug. 14, 2017 0
apr. 03, 2017 0
mart. 25, 2017 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0