Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
oct. 18, 2010 Andrei Şandor Actualitate 0 1744 vizualizari
Atât la punctul referitor la aprobarea investițiilor pentru Centrului Integrat de Tratare a Cancerului, cât și la cel legat de preluarea în administrarea CL a activității Spitalului Județean, consilierul democrat-liberal Nicușor Lepădatu (foto) a ținut să atenționeze conducerea Oradiei că problemele sanitare ar putea fi „o gălușcă prea mare de înghițit”.
A început cu Centrul Oncologic…
În cazul Centrului pentru bolnavii de cancer, pedelistul, medic de meserie, s-a arătat îngrijorat de resursa umană pe care Municipalitatea o va putea pune la dispoziția Centrului, declarând că poate era mai bine să se creeze o Clinică Universitară, pe structura deja existentă a Secției de Oncologie. Lepădatu a mai arătat că Oradea s-ar putea suprapune cu Cluj-Napoca, acolo unde funcționează deja un asemenea loc de tratare a celor suferinzi de cancer. Drept răspuns, viceprimarul Gheorghe Carp, medic și el, a explicat că nu se pune problema suprapunerii cu celălalt municipiu amintit și asta din simplul motiv că la Oradea nu va fi o simplă secție modernizată, ci un Centru Integrat, unde se va pune în aplicare o altă abordare a problemelor medicale oncologice. Aparent convinși de scurtele explicații ale lui Carp, dar, probabil, și de sprijinul financiar existent deja din partea Ministerului Sănătății (și care trebuie angajat încă din 2010), grupul PDL din CL Oradea a aprobat și el indicatorii tehnico-economici aferenți Centrului.
…și a continuat cu Județeanul
Următorul moment în care dr. Lepădatu și-a manifestat o neîncredere în intențiile Primăriei Oradea în materie de strategie sanitară a fost înainte de aprobarea principială a transferului activității Spitalului Județean sub umbrela legislativului local. În opinia reprezentantului PDL, în cazul acesta, Municipalitatea ar fi trebuit să ia în considerare realizarea unui Spital Universitar de Urgență, pentru ca orașul să rămână „cu fundul în baltă”. Nicușor Lepădatu s-a referit, în mod evident, la finanțarea de care cel mai mare spital din județ va avea nevoie. De asemenea, medicul pedelist a dorit să afle despre intențiile privind Staționarul II (clădirea de lângă magazinul Crișul), în ideea în care primarul Ilie Bolojan a declarat în mai multe rânduri că acea parte a Spitalului Județean este cea care generează o parte importantă a pierderilor unității în ansamblul ei.
Edilul-șef a fost cel care a explicat că politica sanitară a rețelei spitalicești va fi făcută în comun cu Consiliul Județean și că se va colabora îndeaproape cu Facultatea de Medicină și Farmacie. De asemenea, primarul Bolojan nu respinge ideea unor informări periodice pe care Executivul să le facă aleșilor orădenilor. Cu toată deschiderea față de Consiliul Municipal, șeful Executivului a subliniat că trebuie ca Oradea să profite de actuala conjunctură de la cârma Ministerului Sănătății. „O schimbare a dlui Cseke Attila s-ar putea să nu ne mai facă la fel de importanți în ochii Bucureștiului”, a precizat Ilie Bolojan.
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0