Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
oct. 16, 2015 Andrei Şandor Actualitate, Fotbal 0 3024 vizualizari
După luni de zile în care dinspre clubul FC Bihor au fost mereu trase focuri critice la adresa Consiliului Județean (CJ) pe tema nefinanțării, vineri (16 octombrie), în plin protest al jucătorilor, conducerea CJ a ripostat. Prin intermediul șefului de cabinet al președintelui Cornel Popa, Horia Carțiș, respectiv prin vocea șefei Serviciului Juridic de la județ, Mihaela Roșan.
Reprezentanții CJ Bihor au relatat pe larg presei despre istoricul problemei, începând cu momentul în care Consiliul Local Oradea s-a retras din asocierea de 3 (număr minim obligatoriu), în decembrie 2014. De atunci, potrivit lui Carțiș, având în vedere situația incertă a clubului, banii bugetați nu au putut fi deblocați. Și nu pot fi deblocați nici acum deoarece lucrurile nu s-au schimbart defel. Potrivit documentelor prezentate de CJ Bihor, o primă încercare de rezolvare a problemelor administrative a avut loc în aprilie 2015, când, la propunerea AGA, actualul președintel executiv, Mircea Fodor, ar fi vrut să devină al treilea asociat. Lucru care nu s-a mai întâmplat deoarece, conform datelor oferite de Carțiș și Roșan, în iunie 2015, la cererea Clubului FC Bihor, a fost stopată procedura de operare a modificării statutului în ceea ce privește cooptarea lui Fodor ca asociat. La fel, nici intrarea ca asociat în club a finanțatorului Mihai Giurgiu și a celorlalți 3 oameni de afaceri vehiculați nu apare ca oficializată, modificarea statutului nefiind operată în Registrul asociațiilor și fundațiilor. E lesne de înțeles că, nedevenind oficial asociați, cei în cauză nici nu au virat suma de 199.000 de euro, așa cum s-au angajat, în contul FC Bihor cu titlu de cotizație. Prin urmare, așa cum a subliniat jurista Roșan, nu există temei legal pentru plata datoriilor acumulate de către clubul de fotbal din bugetul județului. Cu toate că acuzele curg gârlă, șeful de cabinet Horia Carțiș a menționat că buna credință a CJ nu poate fi contestată căci suma de 500.000 de lei a rămas blocată tot la capitolul dedicat FC Bihor și nu a fost mutată de acolo. Doar că, spune Carțiș, nu forul județean, ci clubul FC Bihor ar fi trebuit să rezolve problemele administrative astfel încât suma cu pricina să poată fi deblocată. Aparent, președintele executiv Fodor știe toate aceste lucruri, o corespondență oficială între CJ și club fiind derulată de-a lungul timpului. Mai mult, reprezentantul președintelui Cornel Popa îl acuză pe Mircea Fodor de instigare a suporterilor și a jucătorilor, el fiind conștient de situație, dar dorind să își acopere „propria impotență” în materie de management. Atașăm Situatia Juridica a FC Bihor.
Una peste alta, cu procedura de faliment demarată, lichidatorul judiciar este cel care preia, practic, frâiele clubului FC Bihor. Iar având în vedere situația financiară nerezolvată, e clar că jucătorii nu vor pleca la Târgoviște pentru meciul de sâmbătă (17 octombrie).
nov. 20, 2024 0
nov. 16, 2024 0
nov. 09, 2024 0
nov. 09, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0