Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
aug. 10, 2015 Florin Coman Administrație 2 2084 vizualizari
Un recensământ al datelor aferente diverselor servicii publice oferite în municipiile reședință de județ vine cu rezultate cel puțin interesante sau de pus sub semnul nedumeririi. Sursa este Institutul pentru Politici Publice (IPP) București, prin intermediul platformei „Plătesc taxe – merit servicii de calitate”.
La o primă trecere în revistă, Municipiul Oradea primește cel mai bun loc în top la secțiunea „Termoficare”, la valoarea subvenției acordate populației la plata încălzirii centrale. Cu cei 20,49 lei, Oradea ar ocupa locul 2, potrivit celor de la IPP. În comparație, Municipiul Cluj-Napoca apare în lista aferentă cu 183 de lei ca subvenție, locul atribuit în clasamentul orașelor fiind 20. Interesant este, de asemenea, că nici acolo unde avem grad de 100% (străzile legate la sistemul de iluminat public) nu figurăm pe locul 1, ci numai pe 16. Oradea ar ocupa locul 7 la prețul biletelor pentru mijloacele de transport în comun, locul 11 la tarifele de apă potabilă, respectiv locul 24 la cele de salubritate.
Accesați acest link pentru mai multe date și pentru a putea face comparații cu celelalte municipii reședință de județ.
Conform calculelor IPP (care transmite că a luat în considerare și voturi ale cetățenilor din aceste municipii pentru fiecare serviciu în parte), cel mai înalt nivel performanță în managementul serviciilor îl are Cluj Napoca. „În clasamentul final s-a avut în vedere și performanțele financiare ale fiecărui municipiu, înregistrate pe baza veniturilor proprii și a fondurilor europene atrase”, scriu cei de la IPP.
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 19, 2024 0
nov. 19, 2024 Comentariile sunt închise pentru Oradea se pregătește pentru sărbători: Iluminatul festiv prinde contur
Comentarii:
– Gradul de modernizare a parcului auto – oradea nu are nimic luat in calcul, 0%, vs. cluj cu 2%. Apoi daca tramvaiele noastre si achizitii de zeci de autobuze noi reprezinta 0%…
– Ponderea mijloacelor de transport accesibilizate – 48% in Cluj vs. 24% Oradea – total eronat, nu urca un om cu carucior in jumatate din autobuzele din cluj nici pe departe !
– Ponderea gospodăriilor branșate la rețeaua de termoficare centralizată – 25% Cluj (loc 6) vs. 88% Oradea (loc 16) – insa e considerat mai calitativ sa fie un procent mai mic! – ceea ce e gresit, tra sa fie fix invers.
– Cantitatea totală de deşeuri municipale colectate – cu cat e mai mult e mai bine. De ce e asta un criteriu?!, ca doar orasele mari sunt clar avantajate de asa ceva, desi nu merita neaparat. Total irelevant criteriul asta.
– Ponderea colectării selective a deșeurilor ar trebui sa fie principalul criteriu in domeniul salubritatii. 4% in oradea e gresit, noi avem inspre 15%.
– Ponderea pierderilor de apă în rețea – 40% Oradea (locul 10) vs. 47% Cluj (locul 7) – si totusi Clujul e pus mai sus in top pe acest criteriu, desi are pierderi mai mari…interesant cel putin…
– Gradul de acces la rețeaua de alimentare cu apă si Gradul de acces la rețeaua de canalizare stiam ca la finalizarea proiectului ApaRegio va fi de 98, respectiv 100%. Nu stiu stadiul la nivelul de azi, dar este proiect fonduri UE in curs. Nu stiu nici sa mai fie lucrari in proiect pe teritoriul municipiului, ci in ZMO acuma, deci la nivel de municipiu cifrele ar trebui sa fie mai mari.
„stiudiul” e vai de el, partinitor cu siguranta.
vezi aici detalii:
http://www.ipp.ro/harta/resedinta_cj/
Nici nu am depus cererea pentru banii de incalzire.Am o pensie mare de 840 ron.Am primit 16-18 ron la subventii.Deci in jur de o suta sau 120 lei total toate iarna.Intru-cit ne pune pe drumuri,la fisc,la primaria,si trebuie sa merg cu taxiu,mai piard un 30 de lei cu taxiu.am hotarit sa nu ma injosesc pentru 70 -80 lei cadou.Platesc pe administratorii din cadrul asociatiei,nu inteleg de ce trebuie sa umblam noi cu cererile .Sau de ce nu putem sa depunem la centrele de batrini,cum a fost mai demult!Nimeni nu mai vrea sa lucreze?Numai sa ridice cit mai mult salarii de la noi?