Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
mart. 10, 2014 Andrei Şandor Actualitate 0 1110 vizualizari
Liberalii au depus în Parlament proiectul vizând reducerea TVA la 9% la tot ce înseamnă carne în viu şi carcasă. Ideea pusă pe hârtie a izvorât din discuţiile cu federaţiile reprezentative din domeniu. Potrivit deputatului orădean Ioan Cupșa, opinia generală care a rezultat este că noul procent de TVA ar trebui aplicat pe tot lanţul de carne şi produse din carne. „Noi am predat proiectul, el va intra probabil în dezbaterea Senatului în luna care vine, urmând să-l aşteptăm după aceea în Camera Deputatilor. Credem că există posibilitatea ca un astfel de proiect să fie susţinut, în condiţiile în care şi Guvernul a anunţat intenţia de a scădea TVA la aceste produse”, transmite parlamentarul. Intenția este de generare de prețuri mai mici (deci de ușurare a vieții de zi cu zi a cetățenilor care își lasă o parte consistentă din venituri pe produsele alimentare). De asemenea, precum în cazul reducerii TVA la pâine și produsele de panificație, PNL speră că se va ajunge și la combaterea evaziunii fiscale în acest domeniu. Totodată, producătorii autohtoni ar putea simți că sunt ceva mai avantajaţi. Deputatul Cupșa spune că măsura promovată de liberali „este cerută de mediul de afaceri, de producători” și că ea „va fi pusă în practică de Guvern, dacă există interesul unei bune guvernări a României”. De altfel, liberalii consideră că, alături de cealaltă propunere legislativă a lor referitoare la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale sau cu măsura privind eliminarea impozitului pe profitul reinvestit şi această propunere sprijină interesele atât ale mediului de afaceri, cât şi pe cele ale cetăţenilor români, impactul imediat așteptat fiind asupra economiei, dar, în timp, și asupra nivelului de trai al românilor.
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0