Actualizat noiembrie 24th, 2024 10:54 PM
dec. 03, 2013 Andrei Şandor Actualitate 0 1738 vizualizari
De Sf. Andrei, Fundaţia Comunitară Oradea (FCO) a desemnat câştigătorii concursului de proiecte comunitare pe care l-a anunţat încă de la înfiinţarea cu acte în regulă. Derulat sub denumirea de Bursa Talentelor, procesul aferent depunerii şi preevaluării proiectelor s-a desfăşurat în perioada 18 octombrie – 25 noiembrie, finalitatea fiind sprijinirea cu minimum 1.000 euro a fiecărei iniţiative selectate. Proiectele declarate câştigătoare sunt:
– Vreau şi eu să cânt la pian – Adelina Doina Suvergel (actualizarea metodicii predării pianului sub formă de metodă de studiu, patru volume cu CD audio)
– Routinie – Robert Indrieş şi colectiv (platformă on-line de dezvoltare personală şi profesională)
– Oradea QR – Ana Miruna Turc şi Mona Stănescu (promovarea patrimoniului cultural orădean prin codare QR pentru smartphone-uri, în limbile română, maghiară, engleză şi germană)
– Tipărirea volumului Penitenciarul Oradea în regimul comunist (1945 – 1977). Iadul roşu s-a coborât şi în oraşul de pe Criş – Cristina Puşcaş (publicarea tezei de doctorat având ca temă de cercetare opresiunea comunistă)
– Sistem inteligent pentru sesizări comunitare – Alin Luncan (metodă de sesizare on-line a problemelor comunitare la nivel de stradă / bloc / cartier şi monitorizarea on-line a rezolvării lor)
– Atelier de creaţie – Monica Mureşan (organizarea de ateliere pentru persoanele fără loc de muncă pentru a învăţa să confecţioneze decoraţiuni şi accesorii din materiale reciclabile).
De asemenea, în mod excepţional, a fost selectat şi proiectul Micul Mozart, prezentat de Estera Forogău (10 ani), cântăreaţă la opt instrumente şi având ureche muzicală absolută, pentru transcrierea în partitură a creaţiilor muzicale proprii. „Celelalte 22 de proiecte supuse jurizării nu au întrunit criteriile de fond anunţate în Ghidul aplicantului. Aspectele majore semnalate au fost următoarele: neasumarea unui scop precis sau clar delimitat sau care se adresează unui public ţintă insuficient identificat; proiect prea limitat în ce priveşte grupul ţintă sau care se adresează unei comunităţi prea specifice şi cu grad de reprezentare sau impact comunitar limitat; proiect insuficient documentat, enunţând mai degrabă idei de îmbunătăţire a cadrului comunitar, dar fără a propune soluţii pentru probleme concrete, nesustenabil financiar”, transmit cei de la FCO.
Urmează ca, în data de 13 decembrie, proiectele să fie prezentate în cadrul Galei Responsabilităţii Sociale Corporative, organizată la Hotel Ramada. „Cu această ocazie, reprezentanţii unora dintre cele mai importante companii din judeţ vor putea să se familiarizeze cu noţiunea de responsabilitate socială corporativă în cadrul unui seminar specializat şi, mai apoi, să o pună imediat în practică în cadrul licitaţiei Bursei Talentelor!, informează iniţiatorii concursului de proiecte.
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 24, 2024 0
nov. 24, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0