Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
aug. 10, 2013 Andrei Şandor Actualitate 0 1658 vizualizari
După ce, în sezonul estival din 2012, 10 persoane au murit înecate în diverse ape de pe raza județului Bihor, salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” consideră că e bine ca populația să ia aminte și să respecte niște reguli în materie de îmbăiere în locuri neamenajate. Dacă tot nu se poate ocoli scăldatul în asemenea zone…
În primul rând, potrivit celor de la ISU, deţinătorii de acumulări, lacuri şi balastiere precum şi consiliile locale care au pe raza teritorială cursuri de apă, au obligaţia să identifice zonele periculoase pentru scăldat sau înot şi să monteze panouri de avertizare acolo. Totodată, forurile locale ar trebui să intensifice controalele privind respectarea regulilor de prevenire şi interzicere a scăldatului în locurile periculoase despre care se știe că atrag oamenii. Referitor la potențialele victim ale scăldatului în locuri periculoase/nepermise, salvatorii de la ISU pe transmit acestora că nu ar trebui să intre în apă decât în locurile special amenajate pentru înot şi scăldat și numai cu respectarea recomandărilor administratorului locului de agreement. Populația ar trebui să evite scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, cu curenţi foarte puternici și albii nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. Mai mult, mai ales tinerii ar trebui să nu încerce să impresioneze persoanele iubite sau grupurile de prieteni prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii. Un alt aspect demn de luat în seamă este că scăldatul nu ar avea voie să se întâmple atunci când o persoană este sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, autoritățile recomandă evitarea intrării în apă seara târziu sau noaptea, în timpul unor vijelii sau furtuni. Cât despre copiii minori, părinţii nu au voie să îi lase pe aceștia nesupravegheaţi lângă/în apă. Micuții ar trebui să se scalde doar sub ochii părinților lor sau a altor persoane adulte.
Seria de tragedii de vară din ultimii doi ani (pentru rememorare, urmăriți linkurile 1 și 2) a fost deja completată în acest an, în luna iunie, când un tânăr din Drăgănești s-a înecat în Crișul Negru (link).
nov. 19, 2024 0
nov. 14, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0