Actualizat noiembrie 23rd, 2024 9:40 PM
mai 09, 2022 Adrian Popa Actualitate 0 1032 vizualizari
Grădina Zoologică Oradea a găzduit sâmbătă, 7 mai 2022, cea de-a XIII-a ediție a Zilei Părinților Adoptivi. În program au fost incluse activități precum pregătirea hranei și participarea la hrănirea unora dintre animale, cum ar fi lemurii, suricatele, iepurii, caprele cameruneze, caii sau lamele.
După un tur al Grădinii, părinții adoptivi au fost invitați la bucătărie, unde au participat, cu mic cu mare, la pregătirea hranei pentru animale. Cu acest prilej au aflat de la medicul veterinar și de la îngrijitori ce tip de hrană mănâncă fiecare animal în parte, mâncărurile preferate, precum și cantitățile recomandate pentru dieta zilncă. „Eu am pregătit pentru capucin un meniu format din portocale, banane, struguri, cozonac, avocado și papaia”, ne-a spus, încântată, micuța Sophia Eliza. „Eu am pus în coș măr și salată pentru iepurele nostru Ricky. Abia așteptăm să-l luăm în brațe”, ne-a declarat Anastasia, părinte adoptiv împreună cu surioara ei Alexandra.
După ce au pregătit tăvile cu bunătăți, invitații au hrănit împreună cu îngrjitorii animalele adoptate, micuții fiind încântați că unele necuvântătoare le ciuguleau hrana direct din mână. De un adevărat spectacol s-au bucurat participanții la țarcul leilor, unde neînfricații au sărit să înhațe bucățile de carne atârnate de către îngrijitori. „Când am văzut ce sus sare să prindă carnea, m-am gândit că o să adoptăm și leoaica, alături de suricata și ratonul pe care îi avem deja adoptați”, ne-a mărturisit Alexandru Faur, unul dintre cei mai fideli și implicați părinți adoptivi ai Grădinii Zoologice din Oradea.
În prezent, la Grădina Zoologică Oradea sunt înregistrați aproximativ 40 de părinți adoptivi din Oradea și mai multe localități din țară: Constanța, Timișoara, Baia Mare, Sighetu Marmației, Cluj Napoca, Lugoj, Arad etc. De menționat că sunt persoane care au adoptate câte cinci, trei sau două animale. Cele mai adoptate animale sunt lupii arctici, suricatele, tigrii siberieni, urmate de căpriori, lame, lemuri, antilope, cai, ratoni sau zebu.
„Prin adopţia unui animal, părintele adoptiv aduce un ajutor considerabil, timp de un an, pentru îngrijirea şi hrana acestuia. Ziua părinților adoptivi este modul în care le mulțumim pentru sprijinul adus la creșterea și bunăstarea animalelor”, precizează Alexandru Sârbu, medicul veterinar.
Perioada pentru care se încheie adopția este de un an, iar suma achitată este de 200 lei pentru persoanele fizice, respectiv 500 lei în cazul persoanelor juridice.
Ziua păriniților adoptivi se organizează de două ori pe an, primăvara și toamna.
nov. 04, 2024 0
oct. 31, 2024 0
oct. 21, 2024 0
oct. 17, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0