Actualizat aprilie 3rd, 2025 10:10 PM
ian. 12, 2018 Andrei Şandor Actualitate 0 1877 vizualizari
Ce noroc pe Primăria Oradea! Majoritatea proiectelor depuse de cetăţeni în vederea unei potenţiale finanţări în cadrul demersurilor pentru aplicarea bugetului participativ sunt de tipul celor iubite de administraţia Bolojan. Cei mai mulţi orădeni cer locuri de parcare sau diverse investiţii în drumuri şi căi de acces. Până ieri, 11 ianuarie, cu câteva zile înainte de deadline-ul stabilit de Primărie, orădenii depuseseră 65 de asemenea propuneri. În speranţa că se vor situa în topul clasamentului final, acesta urmând a fi alcătuit în urma votului online şi al celui efectiv, dat după dezbaterile publice de rigoare; ele vor fi organizate în „teritoriu”, în zona din care provine proiectul selectat pentru Top 5. Reamintim că termenul de înscriere a proiectelor orădenilor care doresc să se implice este 21 ianuarie. Primăria aşteaptă propuneri pe platforma online special creată în acest scop (şi integrată în pagina web a administraţiei locale): activ.oradea.ro.
„Pentru a fi validate în cadrul procesului de bugetare participativă proiectele trebuie să fie de competența Primăriei Municipiului Oradea, să nu contravină reglementărilor regulamentului aprobat sau altor prevederi legale în vigoare și să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate: să fie de interes local și să nu realizeze activităţi cu scop comercial, publicitar, de natură politică sau etnică / să fie sau să poată fi asimilate unei investiţii aflate în competenţa Primăriei Municipiului Oradea / să vizeze un spaţiu din domeniul public al Municipiului Oradea / să se refere doar la investiții publice constând în dotări, modernizări, reparații ale bunurilor proprietate publică a municipiului / să nu fie contrare sau incompatibile cu planuri sau proiecte ale municipalităţii aflate în derulare / să fie delimitate zonal / să se încadreze în bugetul maxim alocat unui proiect / să se încadreze în domeniile prevăzute”, se precizează într-un comunicat al Biroului de Presă al Primăriei.
Valoarea maximă pentru un proiect va fi de 200.000 de euro. Iată şi domeniile investiţionale în care propunerile trebuie să se încadreze: Infrastructură stradală (alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale), Amenajare de spații verzi și locuri de joacă, Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.), Infrastructură culturală, Infrastructură socială, Infrastructură de sănătate şi Digitalizare. Toate propunerile vor ajunge pe masa unei Comisii,care va analiz conformitatea proiectelor iniţiate cu cerinţele Municipalităţii, dar şi cu alte prevederi legale în vigoare. De asemenea, vor fi luate în calcul impactul, viabilitatea şi fezabilitatea tehnică a potenţialelor proiecte. Intenţia Primăriei este ca în luna aprilie să fie finalizată lista primelor investiţii de făcut prin bugetarea participativă, respectiv includerea în bugetul pe anul curent a proiectelor selectate.
Click AICI pentru a vedea ce proiecte au fost deja depuse.
apr. 03, 2025 0
apr. 03, 2025 0
apr. 03, 2025 0
apr. 03, 2025 0
apr. 03, 2025 0
apr. 03, 2025 0
apr. 03, 2025 0
apr. 03, 2025 0