Actualizat aprilie 9th, 2025 4:42 PM
feb. 14, 2012 Andrei Şandor Actualitate 0 1656 vizualizari
De Ziua Îndrăgostiților, primarul Ilie Bolojan ar trebui să își oficieze relația de iubire cu RER Ecologic și concubinajul cu Electrocentrale Oradea. Este părerea președintelui Mișcării Verzilor Democrat Agrarieni (MVDA), Horea Vușcan, cel care a continuat azi (14 februarie) criticile la adresa ineficienței RER și a CET, precum și la adresa edilului-șef care ar proteja aceste două societăți oferindu-le monopolul pe anumite segmente de activități.
În contextul deszăpezirilor care în continuare lasă de dorit, Vușcan a scos de la naftalină articole de presă din 2008 (după alegerile locale), în care se scrie despre vehemența cu care noua administrație a municipiului a tratat firma RER, ajungându-se chiar și la notificarea acesteia cu privire la dotarea cu utilaje. Atunci, consilierul personal al proaspăt alesului primar Bolojan, Orlando Balaș, vorbea despre „ultima procedură înainte de rezilierea contractului”. În opinia liderului MVDA Bihor, toate acestea – inclusiv criticile sporadice din ultimii trei ani și jumătate făcute de Bolojan – nu au fost și nu sunt decât „joc de imagine”. În realitate, consideră Horea Vușcan, primarul protejează firma RER chiar și acum, când este clar că nu poate face față problemelor cauzate de zăpada căzută timp de două zile. Marți, în conferința de presă, tânărul lider al Verzilor i-a cerut șefului Primăriei Oradea să facă publice sancțiunile date RER pentru modul în care a gestionat situația în ultimele zile și să scoată serviciul de deszăpezire la licitație, pe cartiere. Potrivit lui Vușcan, reprezentanții firmei de salubrizare „mint” atunci când spun că monopolul este impus de lege. „În Cluj-Napoca există două firme care se ocupă de curățenie”, a declarat președintele MVDA Bihor, menționând că avem de a face cu un joc de imagine întreținut de/pentru Ilie Bolojan.
Un mai vechi „client” al lui Vușcan, CET, nu a scăpat nici de data asta de „laude”. Tânărul politician consideră că există un „concubinaj” între furnizorul de încălzire și apă caldă și primarul municipiului. Criticile aferente Electrocentrale Oradea au venit de data asta pe seama ineficienței sistemului taman în zilele cele mai geroase din ultima săptămână. „Orice declarație cu privire la calitatea deosebită a serviciilor publice din Oradea este în van!”, spune Horea Vușcan și reamintește de căldura care nu este pentru că „pușcă țevile”, de apa roși care vine deseori pe țeava de apă caldă și de apa rece pe care orădenii o plătesc la tarif de apă caldă deoarece trebuie să lase deschis robinetul cu zecile de minute până când se încălzește destul pentru a se putea face un duș sau o baie.
Acerbul critic al administrației Bolojan prezintă și soluții alternative: zonele orădene cu acces la energia geotermală să fie extinse cât de mult se poate și să rămână pe acest tip de energie, iar celelalte zone să poată adopta varianta pompelor de căldură. Vușcan a făcut un calcul în fața jurnaliștilor și a demonstrat că există oferte pe piață care pot face astfel încât, într-o lună, un apartament de bloc să nu plătească mai mult de 110 lei pentru căldură și apă caldă. Pentru a vedea potențiale soluții și pentru a calcula costurile, accesați acest link.
aug. 04, 2020 0
iul. 16, 2020 0
aug. 29, 2017 0
mai 30, 2017 0
apr. 09, 2025 0
apr. 09, 2025 0
apr. 09, 2025 0
apr. 09, 2025 0