Actualizat decembrie 11th, 2024 11:03 PM
dec. 11, 2024 Adrian Popa Actualitate, Frontpage 0 99 vizualizari
În mai puțin de 24 de ore, pompierii militari bihoreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a trei incendii generate, cel mai probabil, de coșuri de fum necurățate sau neprotejate termic față de materialele combustibile.
În dimineața zilei de miercuri, 11 decembrie a.c., în jurul orei 05.45, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe de pe strada Făcliei din municipiu.
Incendiul a fost stins rapid de forțele de intervenție, astfel că, în urma evenimentului, nu s-au înregistrat daune materiale, arzând doar depunerile din interiorul coșului de fum necurățat de funingine.
În după-amiaza zilei de marți, 10 decembrie a.c., pompierii Stației Săcueni au desfășurat o misiune similară, localizând și lichidând un incendiu produs la coșul de fum (și în acest caz, necurățat de funingine) al unei locuințe situate pe strada Tudor Nicolae din localitate, înainte ca flăcările să se propage la podul locuinței.
În seara aceleiași zile, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 19.25, echipajele de pompieri ale Detașamentului Marghita au fost mobilizate în localitatea Ciutelec, comuna Tăuteu, unde au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în podul unei case, cel mai probabil din cauza burlanului de evacuare a fumului, amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materialele combustibile.
Pompierii militari au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, în aproximativ 10 minute, împiedicând extinderea flăcărilor și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.
În urma evenimentului, au ars două grinzi și doi căpriori din structura acoperișului.
Reamintim bihorenilor că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coșurile de fum trebuie curăţate periodic, verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate.
De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
dec. 11, 2024 0
dec. 11, 2024 0
dec. 09, 2024 0
dec. 06, 2024 0
dec. 11, 2024 0
dec. 11, 2024 0
dec. 11, 2024 0
dec. 11, 2024 0
nov. 28, 2024 Comentariile sunt închise pentru Bekesi Csaba: Printr-un vot rațional putem bloca ascensiunea extremiștilor, în același timp, putem să oprim și refacerea Alianței Austerității!