Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
nov. 13, 2011 Florin Coman Actualitate 0 1758 vizualizari
Deşi susţin de ani de zile importanţa protejării spaţiului verde ecologiştii sunt convinşi că de cele mai multe ori, se luptă singuri cu morile de vânt. Pe lângă problemele sesizate în legătură cu lucrările pe malurile Crişului, ei trag un nou semnal de alarmă cu privire la spaţiile verzi din oraş.
“Avem informaţii conform cărora recensământul spaţiilor verzi din Oradea a fost umflat mult faţă de realitate”, susţine ecologistul Paul Iacobaş.
“Se pare că atunci când s-a făcut cadastru verde, au fost luaţi în considerare şi boscheţi de pe terenurile exterioare oraşului. Practic au fost trecute spaţii care nu fac parte din Oradea, în intravilan”, spune Iacobaş.
“Când s-a făcut acest cadastru au fost luate în considerare şi păduri din zona metropolitană. Ori pădurea nu este un spaţiu verde din Oradea”, a completat Mihai Togor, preşedintele interimar al Centrului Regional de Supraveghere Ecologică Munţii Apuseni (CSRE)
Întrebaţi de ce nu iau o atitudine mai vehementă faţă de problemele existente, ecologiştii susţin că obosesc câteodată să ia atitudine fără sprijinul opiniei publice.
“Societatea civică din Oradea nu este formată doar din patru membri. Noi tragem semnale de alarmă, dar oamenii nu iau atitudine”, spune Andrei Acs, membru CSRE şi fost preşedinte al Ecotop Oradea.
Un exemplu de soluţie pentru a salva spaţiile verzi din oraş în opinia lor, era reducerea parcărilor realizate din asfalt.
“Cetăţenii se bucură că au parte de parcări. Noi am spus şi când s-au realizat acestea şi spunem şi acum. Este în regulă să faci parcări, dar nu din asfalt, ci din dale înierbate, spre exemplu” a spus Mihai Togor. Ecologiştii au mai subliniat că cetăţenii sunt primii afectaţi de lipsa spaţiilor verzi din oraş, atâta timp cât copiii lor se joacă în noxe.
mai 22, 2023 0
sept. 25, 2017 0
iul. 18, 2017 0
apr. 25, 2017 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0