Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
iul. 23, 2024 Adrian Popa Actualitate, Învăţământ 0 861 vizualizari
În perioada 1-5 iulie, 22 de elevi cu rezultate școlare de excepție s-au adunat la Liceul „Don Orione” din Oradea într-o tabără inovativă intitulată Work and Life Balance Camp. Tabăra a avut loc mulțumită donațiilor venite din campania de strângere de fonduri desfășurată de Asociația Părinților Liceului „Don Orione” prin intermediul Swimathon Oradea 2024. Comunitatea a făcut valuri de bine, astfel încât Asociația Părinților Liceului „Don Orione” a reușit să transforme în realitate cauza pentru care a militat, Work and Life Balance Camp. Fundația Comunitară Oradea este cea care a prilejuit strângerea de fonduri prin organizarea Swimathon Oradea 2024.
Cei 22 de elevi cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani din 8 instituții școlare bihorene, care au avut media anuală zece și/sau au participat la olimpiade școlare etapa națională, au fost beneficiarii acestei tabere inedite. Misiunea taberei Work and Life Balance Camp a fost de a-i învăța pe elevii cu performanță școlară de excepție să își mențină echilibrul emoțional, prevenind astfel stările de epuizare. „Inovația acestei tabere face referire tocmai la particularitățile grupului de beneficiari, elevii de zece. Aceștia, mai mult decât colegii lor, sunt predispuși la stres, la stări de epuizare, dar mai ales la presiunea obiectivului de a-și menține performanța școlară de excepție”, susține coordonatoarea proiectului, Teodora Moga.
Programul taberei Work and Life Balance Camp a presupus activități de instalare și menținere a stării de bine, conform celor declarate de psihologul școlar Ioana Drugaș: „Consolidarea abilităților prosociale și a muncii în echipă, dezvoltarea unor strategii de management eficient al stresului, dezvoltarea abilităților de a ține un discurs în public și identificarea trăsăturilor necesare unui lider de succes sunt doar câteva dintre obiectivele pe care elevii de zece le-au atins cu ajutorul unei echipe de specialiști atent formată de către organizatori.” Fiecare zi a urmărit aplicarea practică a competențelor și abilităților enumerate mai sus prin implicarea elevilor în activități sportive tematice cum ar fi: orientare în pădure, echitație, trasee în parcul de aventură, tir cu arcul și arme airsoft, dar și tehnici de supraviețuire.
Despre impactul taberei, directorul școlii, Alexandru Stoica spune că: „trei zile din această tabără minunată s-au desfășurat în incinta Liceului Don Orione, după care două zile au fost petrecute la Cabana Patru Brazi din Stâna de Vale. Suntem încântați că am avut acest prilej de a aduna elevii cu performanță școlară de excepție într-o tabără organizată și găzduită de școala noastră. Liceul „Don Orione” este o instituție care urmărește performanța școlară de excepție, fiind totodată extrem de atent la nevoile și particularitățile elevilor săi.” Echipa de formatori a fost formată din următorii specialiști: trainer Dora Cernău (public speaking), consilier Mihaela Radu (managementul stresului), profesor Bucur Potre (orientare turistică și tehnici de supraviețuire), psiholog Ioana Drugaș (leadership și abilități prosociale) și profesor Teodora Moga (activități sportive și coordonator al proiectului Work and Life Balance Camp).
nov. 01, 2024 0
oct. 31, 2024 0
oct. 30, 2024 0
oct. 14, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0