Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
Din punctul de vedere al ingredientelor regăsite:
Din punctul de vedere al ingredientului principal:
– 59% au în compoziție ca prim ingredient apa ;
– 41% au în compoziție ca prim ingredient suc de fructe.
Situația privind numericul de aditivi raportată la fiecare produs click AICI
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți :
– 63.08% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);
Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 7:
– 3.08% din produse au în compoziție 7 E-uri (aditivi alimentari ) ;
– 1.54% din produse au în compoziție 5 E-uri (aditivi alimentari ) ;
– 1.54% din produse au în compoziție 4 E-uri (aditivi alimentari ) ;
– 4.62% din produse au în compoziție 3 E-uri (aditivi alimentari ) ;
– 15.3% din produse au în compoziție 2 E-uri (aditivi alimentari ) ;
– 33.85% din produse au în compoziție 1 E (aditiv alimentar ) ;
– 36.92% din produse nu au în compoziție aditivi alimentari;
Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent , situația se prezintă astfel:
– 78.05% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric (E330);
– 19.51% dintre produsele studiate au avut în componență acid ascorbic (E300);
– 17.07% dintre produsele studiate au avut în componență beta-caroten
(E160a).